x

Siden vikingetiden har Thorupstrand i Han Herred, Nordvestjylland, været centrum for kystfiskeri med klinkbyggede havbåde fra stranden. Men lovændringer og økonomisk krise har i de senere år gjort det svært for fiskerne, og i dag er det traditionelle erhverv mere end trængt.

Thorupstrand Kystfiskerlaug, Thorupstrand Fiskeriforening og Han Herred Havbåde gik derfor sammen i den fælles forening Thorupstrand Landingsplads og Pakhusforening, der står bag byggeriet af det nye landingsanlæg. Pakhuset har faciliteter til at håndtere helt frisk fisk – fra bådene lander på stranden, til fisken sendes ud til forbrugerne. Fiskepakhuset er indrettet, så det er med til at bevare det naturskånsomme kystfiskeri og samtidig videreudvikle kystfiskeriet som nicheproduktion. Dermed understøtter fiskepakhuset både arbejdspladser og den særlige kystkultur, som er ved Thorupstrand og Slettestrand.

Fiskepakhusets forarbejdningshal vil muliggøre, at en del af den avance, der i dag går til andre led, kan fastholdes i kystfiskerlauget og anvendes til at sikre vedligeholdelse og etablering af de nødvendige faciliteter for det fremtidige kystfiskeri som et naturskånsomt fiskeri.

Projektet har omfattet etableringen af et fælles fiskepakhus, hvor de mange funktioner og processer i forbindelse med at rense, forarbejde og pakke fisk kan indpasses hensigtsmæssigt, således at de mange, der får deres færden i huset, kan fungere bedst muligt. Pakhuset rummer mulighed for, at turister og besøgende kan lære om frisk fisks kvalitet, følge med i arbejdsprocessen, få viden om naturskånsomt fiskeri og købe fisk med hjem. Det har endvidere været et ønske, at der blev etableret et køkken, hvor skoleklasser kan mulighed for at lære at tilberede fisk.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]} {[{ item.title }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

{[{ item.date }]}

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Vis flere

Relaterede projekter

  • Projekt

    {[{ item.title }]}

    {[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}