x

Behov for bedre infrastruktur og sammenhæng

Thyborøns infrastruktur er i dag ikke optimal i forhold til at håndtere stigende turisme, og der mangler sammenhæng mellem attraktioner, havnen og handelsgaden. Derudover er der behov for bedre stormflodssikring for at beskytte byen mod klimaforandringer og skabe rekreative muligheder. Dette hæmmer byens vækst og lokale erhvervsliv.

Strategisk udvikling for turisme, infrastruktur og klimasikring

Projektet "Thyborøn 2.0: Den Maritime Kraft" er udviklet som en strategisk løsning til at fremme byens turisme, forbedre infrastrukturen og beskytte mod klimaforandringer. Med en samlet investering på 34 millioner kroner gennemføres projektet i tre etaper fra 2023 til 2027. Første etape, der starter i oktober 2024, fokuserer på at skabe attraktive udearealer, forbedre sammenhængen mellem havnen, handelsgaden og stranden samt sikre stormflodssikring. Ved at styrke den naturlige wayfinding mellem byens oplevelser og attraktioner samt forbedre infrastrukturen med nye stier, parkeringspladser og opholdsrum, bliver det lettere for både lokale og turister at navigere i Thyborøn. Projektet er designet af landskabsarkitektfirmaet SLA i samarbejde med Niras A/S og udføres af entreprenørfirmaet Kaj Bech A/S.

En styrket og bæredygtig fremtid for Thyborøn

Projektets vil forbedre Thyborøns turist- og handelsinfrastruktur, hvilket vil tiltrække flere besøgende og styrke det lokale erhvervsliv. Den forbedrede wayfinding og sammenhæng mellem byens centrale områder vil skabe en mere sammenhængende og tilgængelig destination. Derudover vil de nye rekreative områder og stormflodssikringen øge byens attraktivitet både som turistmål og som en bæredygtig by i fremtiden. Ved at skabe bedre rammer for både turisme og lokale aktiviteter vil Thyborøn 2.0 blive et levende eksempel på, hvordan man kombinerer byudvikling med klimatilpasning, til glæde for både borgere og gæster. 

Kontakt

Kontaktperson i Fonden Thyborøn er: Direktør Karen Marie Pedersen, mail@fondenthyboron.dk, tlf. 2030793.