x

Tolne Skovpavillon istandsættes af skolepraktikelever

Pressemeddelelse

15. december 2009

test

Istandsættelsen af den gamle Tolne Skovpavillon i Tolne ved Sindal skal udføres af skolepraktikelever på lærlingeuddannelsen fra EUC-Nord i Hjørring.

En gruppe lokale ildsjæle fra Vendsyssel besluttede tidligere på året, at Tolne Skovpavillon skal genoplives. Pavillonen, som blev opført i 1908, har ligget mere eller mindre ubrugt og faldefærdig hen i en periode, og nu skal den genopstå til glæde for de mange mennesker med tilknytning til Vendsyssel, som gennem årene har brugt Tolne Skovpavillon og har gode minder derfra.

Nu går arbejdet med renoveringen i gang, og Foreningen Tolne Skovpavillon har indgået aftale med uddannelsesudvalgene ved EUC Nord i Hjørring om at renoveringsarbejdet skal gennemføres som såkaldt elevbyggeri ved hjælp af praktikelever på lærlingeuddannelsen indenfor bl.a. faggrupperne murer, tømrer og snedker. Eleverne bliver tilknyttet en entreprenør, som skal forestå den overordnede ledelse af byggeriet. De entrepriser, der ikke indgår i lærlingeprojektet, vil så vidt mulig blive udført af lokale håndværkere.

Målet er, at få bragt Tolne Skovpavillon tilbage til sin oprindelige udformning med bl.a. en åben veranda, som gennem årene er blevet lukket med vinduer og de oprindelige træfacader, som i dag er beklædt med plader, skal frilægges. Der bliver desuden etableret ny, centralt beliggende toiletkerne med handicaptoilet og centralvarmen udbygges i takt hermed.

En vigtig medspiller er EUC Nord, der i stor udstrækning har gjort det muligt at realisere renoveringen med det omfang, der nu er lagt op til. EUC Nord bakkes op med en velvillig indstilling fra det lokale uddannelsesudvalg.

”Jeg er meget tilfreds med den indgåede aftale med uddannelsesudvalget ved EUC Nord, og håber det er en opgave, som må blive til megen glæde og gavn for de elever, der her får mulighed for at arbejde med en konkret bevaringsværdig bygning frem for på et værksted,” siger Asbjørn Rødkær Nielsen, Tolne Skovpavillon. –”Jeg har kun fået positive tilkendegivelser, hvad angår praktikelevernes andel i projektet.”

Asbjørn Rødkær Nielsen fortsætter: ”Renoveringen skulle egentlig allerede være godt i gang, men myndighedsgodkendelse, økonomi, projektering osv. tager tid. Projektet skal gerne være så klar, at Teater Foreningen kan lade den årlige revy løbe af stablen sidste weekend i marts. Derudover er der foreløbigt aftalt 20 arrangementer hen over sommeren 2010.”

Realdania støtter renoveringen økonomisk med 500.000 kr.

”Vi ser restaureringen af Tolne Skovpavillon som et godt initiativ med bred lokal opbakning, som vil redde en bygning med åbenlyse bevaringsværdier - og offentlig adgang,” siger Christian Andersen, projektleder i Realdania. – ”Når Skovpavillonen står færdigrenoveret vil den kunne blive et historisk og kulturelt samlingssted for større arrangementer såsom koncerter, udstillinger, familie- og foreningstræf, møder og konferencer m.m.”

Til gennemførelse af renoveringen er tilknyttet følgende:

Arkitekt: ARKINORD A/S, Frederikshavn

Håndværkere:

Murerfirma Nicolaj Nielsen, Frederikshavn

EUC-Nord, Hjørring

Ellegård Kloakservice, Sindal

Blikkenslager Houkjær Blik, Mosbjerg

EL: Kaj Kristensen, Uggerby

Maler: Wiehl Malerservice, Tolne

VVS: Mosbjerg Smedie ApS, Mosbjeg