Væksthusene i Botanisk Have i Aarhus

Et botanisk formidlingscenter og et nyt væksthus formidler forskningsbaseret viden og tilfører Botanisk Have og hele området omkring den Gamle by i Aarhus nye rekreative muligheder for de lokale og besøgende. Alt sammen noget som bringer Botanisk Have i Aarhus op i europæisk sværvægtsklasse.

Et væksthus med eksisterende arkitektoniske værdier

I samarbejde med Aarhus Universitet og Aarhus Kommune har vi etableret et nyt botanisk formidlingscenter i Botanisk Have i Aarhus samt udvidet anlægget med et nyt tropisk væksthus. Væksthusene i Botanisk Have er et nationalt ikon inden for væksthusarkitektur, og sammen ønsker vi at bringe Væksthuset ind i fremtiden

Botanisk Have i Aarhus rådede i forvejen over fem markante væksthuse, tegnet af C.F. Møller. Det nye, moderne væksthus på 1.000 m2 er blevet opført ved de gamle væksthuse fra 1968-70. Nyopførelsen har krævet stor bevågenhed og ekspertise for at sikre anlæggets eksisterende arkitektoniske værdier.

Formidling og rekreative muligheder

I det største af de nuværende væksthuse, ”Palmehuset”, er der indrettet et formidlingscenter. Centret omfatter blandt andet en foredragssal med plads til 100 gæster, undervisningslokaler for skoleklasser samt udstillingslokaler, it-faciliteter og café.

Ud over den forskningsbaserede formidling af viden, har projektet også tilført Botanisk Have og hele området omkring den Gamle By i Aarhus nye rekreative muligheder for både lokale og besøgende.

Realdania har støttet projektet, fordi om- og tilbygningen arkitektonisk set forholder sig fint og nænsomt til et i forvejen homogent afsluttet bygningsanlæg, og fordi bygningsanlægget på meget fin vis placeres i et fantastisk haveanlæg.

Væksthusene er tilsluttet et internationalt netværk af botaniske haver. Netværket yder en verdensomspændende indsats for at bevare jordens mangfoldighed af planter.

Projektfakta

Kontakt

 • Botanisk Have er åben døgnet rundt hele året. Indkørsel fra Langelandsgade ad Peter Holms Vej. Som gående er der adgang ad flere gangstier fra byen og Ringgaden.

  Åbningstider
  Mandag-fredag kl. 9-16
  Lørdage, søndage og helligdage kl. 10-17.

  Caféen er åben i samme tidsrum. Bestilling af mad skal foregå senest en time før lukketid.

  Væksthusene er lukket i juleferien: 22. december til 4. januar 2015 (begge dage inkl.).

  Billetpriser
  Der er gratis adgang for alle til Væksthusene og Botanisk Have.

 • Kort

 • Nyheder

Kort

Møllevejen 10 A

8200 Århus N

{{ title }}

{{ description }}