x

Vitskøl Kloster er et af Europas ældste bevarede klosteranlæg. Klosteret var i mange år ejet af Københavns Kommune, men blev i 2012 solgt til ”Fond til Vitskøl Klosters bevarelse”, som fortsatte udlejningen til TAMU (Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelser), der har været i bygningerne siden 1992. 

Udvikling af uddannelsesaktiviteter og publikumsforhold

Fonden ønskede at udvikle TAMU’s uddannelsesaktiviteter samt skabe et bedre publikumsforhold. Målet var at sammentænke og kombinere TAMU-elevernes uddannelsesmuligheder, offentlighedens adgang og en tilbageførelse af klosterbygningernes omgivelser hvorved den kulturarv, som klostret repræsenterer, skulle gøres levende gennem elevernes aktiviteter på stedet.

En ny kostskolebygning og adgang til klosteret

På Vitskøl Kloster er der blevet bygget en kostskolebygning og en café med indgang til den historiske del af klosteret. Ombygningen har gjort, at det historiske Vitskøl Kloster lever videre i kraft af de mange unge TAMU-elever, der i dagligdagen deltager i klosterets drift og dermed sikrer, at det er åbent for offentligheden. Eleverne er med til at passe og pleje klosteret og dets omgivelser samt til at tage sig af de gæster, der besøger Danhostel Vitskøl. Desuden medvirker eleverne til afviklingen af de møder, kurser og kulturhistoriske arrangementer, der afholdes på klosteret. Vitskøl Kloster lever dermed i kraft af elevernes daglige indsats, mens eleverne kvalificerer sig til arbejdsmarkedet ved at indgå i driften.

 

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]} {[{ item.title }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

{[{ item.date }]}

{[{ item.title }]}

{[{ item.body }]}

Vis flere

Relaterede projekter

  • Projekt

    {[{ item.title }]}

    {[{ item.body }]}

Projekt

{[{ current.title }]}

{[{ current.body }]}

{[{ currentIndex }]} / {[{ items.length }]}