x

Jyllandsslaget - verdenshistoriens største søslag

Jyllandsslaget i Nordsøen d. 31. maj og d. 1. juni 1916 var det eneste større sammenstød mellem den britiske og den tyske flåde under første verdenskrig. 250 skibe og 100.000 mænd deltog – 25 skibe sank og 9.000 mænd mistede livet. Man kunne ikke se skibene fra Thyborøn, men lyden fra de store kanoner kom rullende ind fra havet som torden. Dette var verdenshistoriens største søslag, og det manglede en platform til formidling. Thyborøn manglede på samme tid noget, der kunne få det kulturelle miljø til at forblive.

 

De røde barakker

Projektet bestod af 3 etaper, hvoraf vi støttede 1. etape, som var renovering af de tre største barakker. De røde barakker i Thyborøn blev renoveret og omdannet til udstillingsmiljø med det formål at tilføre området nyt liv i form af bl.a. øget turisme. 

Gennem projektet havde vi fokus på det markante kulturmiljø, som De Røde Barakker udgjorde. Vi støttede projektet med henblik på at bevare, udvikle og aktivere kulturmiljøet. Barakkerne renoveres med respekt for deres oprindelige udtryk med bevaring af mange af de originale konstruktioner og detaljer ude og inde i bygningerne.

Et maritimt udstillingsmiljø

Sea War Museum er en del af et projekt, der skal skabe et stort, maritimt udstillingsmiljø i Thyborøn. Museet er indrettet i historiske bygninger, og det skal med tiden indgå i et større museums-område med flere forskellige specialmuseer. Hovedattraktionen på Sea War Museum er erhvervsmanden Gert Normanns dykkerfund fra 1. verdenskrig, som han gennem en længere årrække selv har været med til at redde op fra havets bund.

Økonomi

Projektet har i alt kostet 8.350.000 kr. Lemvig Kommune har bidraget med 3.100.000 kr, Gert Normann har ydet 1.000.000 kr. og vi har i Realdania valgt at støtte projektet med 4.250.000 kr.  Arbejdet blev påbegyndt i januar 2015 og bygningerne stod færdige i juni 2015.