Det gode liv ved kysten

Realdania har støttet opførelsen af det nye forsamlingshus Kulhuset, som borgerne i Krik i mange år har kæmpet for. Samtidigt forbedrer de nye strandpromenader adgangen til stranden for strandgæsterne.

Da tyske surfere i 1980’erne opdagede, at man kunne surfe på bølgerne ud for Klitmøllers kyst, satte det gang i en ny fortælling om kysten som arena for aktivt friluftsliv. Surfernes nye blik på havet og succesen fra Klitmøller er i dag videreført i Vorupør og Krik, hvor der er gjort plads til surfere, skatere, fiskere og alle de mange mennesker, som kommer rejsende til for at opleve det livlige miljø. Surferne har døbt området omkring Klitmøller "Cold Hawaii", da stedet har nogle særlige vejrforhold, som minder om forholdene på Hawaii.

Nyt forsamlingshus og bedre adgang til stranden 

I Krik har borgerne i mange år kæmpet for et forsamlingshus, og det er nu lykkedes med Kulhuset som er åbent for sommerhusejere, surfere, naturskoler og andre friluftsfolk. De nye strandpromenader i Vorupør og Klitmøller forbedrer desuden adgangen til stranden og vandet - også for dem med kørestol, barnevogn eller skateboard.

Mulighedernes Land

Projekt ”Det gode liv ved kysten” er en del af Mulighedernes Land som er et partnerskabsprojekt mellem Realdania og Thisted Kommune. Med Mulighedernes Land ønsker Realdania at bidrage til at skabe en positiv udvikling i yderområderne i Danmark, og projektet har derfor fokuseret på at styrke rammerne for bosætning og turisme ved at forbedre og nytænke de fysiske strukturers indhold, funktioner og udformning.


Projektfakta

Kontakt

Stine Lea Jacobi Programchef

  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

Kort

Ørhagevej 151

7700 Thisted

Relaterede projekter Se alle projekter

Faaborg Havnebad

Søndervig

Løkken Moleleje

Marielyst

{{ title }}

{{ description }}