Realdania, VELUX FONDEN, og Ny Carlsberg Fondet har støttet statens overtagelse af Liselund Slot for at sikre, at slottet og parken bevares.

Liselund blev i 2000 omfattet af loven om bygningsfredning, men det var vanskeligt for den daværende godsejer at få driften til at hænge sammen. Derfor blev bygningerne og haveanlægget gradvist mere og mere nedslidt. I 2004 købte staten anlægget, og Nationalmuseet har overtaget ejerskabet og ansvaret for drift og vedligeholdelse af slottet. Realdania har støttet købet af Liselund med 4 mio. kroner for at sikre bevarelsen af det fine anlæg.

Liselund er opført på Møn i 1793 som lystejendom for amtmand Antoine de la Calmette og hans hustru Iselin, kaldet Lise. Liselund er skabt i samarbejde mellem Calmette og arkitekten Andreas Kirkerup, og hovedbygningen, et lille, stråtækt slot på 150 m², ligger i Nordeuropas kønneste og bedst bevarede romantiske park. Parken omkring slottet er anlagt med kunstige søer, små øer og bække samt hytter og lysthuse i romantisk stil.

Projektfakta

  • Kort

Kort

Langebjergvej 4
4791 Borre

{{ title }}

{{ description }}