Stinesmindes Havn - et autentisk åndehul

Stinesminde er en af de få fjordnære landsbyer som rent faktisk ligger helt ned til vandet. Stinesminde Borgerforening og Mariagerfjord Kommune ønsker at bevare og samtidig forbedre den unikke atmosfære ved Stinesminde Havn. Derfor bliver havnen fornyet og iscenesat som en ramme om rekreative aktiviteter, der understøtter Stinesmindes identitet.

Autentisk havn med kulturhistorisk miljø

På nordsiden af Mariager Fjord - midt mellem Hobro og Hadsund - ligger Stinesminde, et lille fiskerleje med omkring 25 huse. Den autentiske havn og det omgivende kulturhistoriske fiskermiljø er noget af det, der giver stedet sin særegne karakter og gør det til et yndet besøgsmål og pusterum.

Tiden har dog sat sit præg, og særligt havneanlæg, opholdssteder og fiskehuse trænger til en kærlig hånd.

Historien skal styrke identiteten

Visionen for dette projekt er derfor at styrke Stinesmindes identitet som idyllisk og fredfyldt besøgsmål ved at bevare og udvikle havnens helt særlige atmosfære og tilbyde rekreative, fredfyldte aktiviteter med afsæt i fjordkystens historie og natur.

Konkret omhandler projektet en renovering af fiskerhuset, og Mariagerfjord Kommune klimasikrer, i samme forbindelse, den vestlige mole i havneanlægget.

Alle tiltag tager udgangspunkt i stedets historie og traditioner: Stinesminde Havn skal være det autentiske åndehul ved fjorden, et uformelt samlingspunkt, som tiltrækker alle, der værdsætter historien, naturen og de aktiviteter, der knytter sig til vandet.

Lille havn, stor drivkraft

Projektet er udvalgt til realisering i kampagnen Stedet Tæller, fordi havnen har en stor, lokal betydning. En renovering vil revitalisere et yndet besøgsmål med udgangspunkt i den fred og ro, der er Stinesmindes største potentiale.

Kampagnen Stedet Tæller sætter fokus på at øge livskvaliteten i yderområder ved at udvikle og opdyrke lokale stedbundne potentialer – ligesom ved Stinesminde Havn.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2014
  • Afsluttet/forventet afsluttet
  • 2016
  • Støttebeløb
  • 1.125.000 kr.
  • Partnere
  • Mariagerfjord Kommune

Kontakt

Stine Lea Jacobi Programchef

{{ title }}

{{ description }}