x

Farverige malerier i børnehave

Op mod jul i krigsåret 1944 mødtes en række banebrydende kunstnere for at udsmykke væggene i en børnehave på Østerbro. Det var Asger Jorn, der tog initiativet til at dekorere sønnens børnehave sammen med sine Cobra-kunstnervenner, der fik fedtemadder som betaling for deres arbejde. Den 5. maj kan du tage børnene med på besøg og beundre de flotte og farverige 86 meters vægmalerier. Pladserne tildeles ved lodtrækning.

Arrangementet er afholdt

Tidspunkt
1. januar 0001 kl. 01.00 - 01.00

Adresse
Hjortøgade 3
2100 København Ø

Lukket for tilmelding

Se alle arrangementer
Farverige malerier i børnehave

Realdanias særarrangement om COBRA-kunst

Adresse
Børnehuset Hjortøgade, Hjortøgade 3, 2100 København Ø

Tid
Lørdag den 5. maj 2018, kl. 10.00 - 11.30 og kl. 12.30 - 14.00

Program

Hold 1:

Kl. 10.00: Velkomst v. eventkoordinator Mathilde Brix fra Realdania.

 

Kl. 10.05: Børnene går med en pædagog og Mathilde fra Realdania i børnehavens kunstneriske værksted, hvor de har mulighed for at male kunstværker. Imens får de voksne fortællinger om COBRA-bevægelsen ved museumsdirektør Jacob Thage fra Museum Jorn.

 

Kl. 10.30: Oplæg af chefkonservator Søren Bernsted og skulpturkonservator Tobias Sørensen fra Kunstkonserveringen om selve processen med restaureringen af COBRA-friserne i børnehaven.

 

Kl. 10.50: Rundvisning og fortælling om de forskellige vægmalerier i børnehavens lokaler.

 

Kl. 11.10: Der serveres kaffe, the og juice. Efterfølgende er der mulighed for at gå rundt på egen hånd og se på vægmalerierne samt stille spørgsmål til oplægsholderne.

 

Kl. 11.30: Tak for i dag.

 

Hold 2:

Kl. 12.30: Velkomst v. eventkoordinator Mathilde Brix fra Realdania.

 

Kl. 12.35: Børnene går med en pædagog og Mathilde fra Realdania i børnehavens kunstneriske værksted, hvor de har mulighed for at male kunstværker. Imens får de voksne fortællinger om COBRA-bevægelsen ved museumsdirektør Jacob Thage fra Museum Jorn.

 

Kl. 13.00: Oplæg af chefkonservator Søren Bernsted og skulpturkonservator Tobias Sørensen fra Kunstkonserveringen om selve processen med restaureringen af COBRA-friserne i børnehaven.

 

Kl. 13.20: Rundvisning og fortælling om de forskellige vægmalerier i børnehavens lokaler.

 

Kl. 13.40: Der serveres kaffe, the og juice. Efterfølgende er der mulighed for at gå rundt på egen hånd og se på vægmalerierne samt stille spørgsmål til oplægsholderne.

 

Kl. 14.00: Tak for i dag.

Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. Deltagelse i lodtrækningen skal ske senest den 8. april, hvorefter vinderne får direkte besked tirsdag den 10. april.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania eller melder dig ind inden den 8. april. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer.

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind