x

Hør historien om Han Herred Havbåde

Den 27. maj kan du komme og opleve bådebyggeriet ved Slettestrand, som foreningen Han Herred Havbåde står bag. Bådebyggeriet fungerer som et åbent værksted og et bådhus, der fortæller historien om fiskeri, håndværk og byggeskik ved Danmarks kyster. Efter oplæg og rundvisning indenfor, ser vi nærmere på de smukke både ved stranden. Arrangementet er for 60 x 2 medlemmer og pladserne tildeles ved lodtrækning.

Arrangementet er afholdt

Tidspunkt
1. januar 0001 kl. 01.00 - 01.00

Adresse
Slettestrandvej 162
9690 Fjerritslev

Lukket for tilmelding

Se alle arrangementer
Hør historien om Han Herred Havbåde

Realdanias særarrangement om Han Herred Havbåde

Den gamle kystlandingsplads ved Han Herred på Jyllands nordvestkyst er blevet renoveret og et nyt bådebyggeri opført ved Slettestrand i Jammerbugten. Dermed er der skabt nyt liv i havklitterne, samtidig med at stedets bådebyggerkunst og unikke kulturmiljø bliver bevaret og formidlet.

Læs mere om projektet

Adresse
Slettestrandvej 162, 9690 Fjerritslev

Tid
Søndag den 27. maj 2018, kl. 10.00 - 12.00 og kl. 14.00 - 16.00

Program
Hold 1:
Kl. 10.00: Vi begynder i havbådehuset, hvor der vil være kaffe/te og lidt brød, imens projektleder Anne Helmer fra medlemsteam fortæller om Realdania som forening og medlemsaktiviteterne.

Kl. 10.15: Etnolog, forsknings- og formidlingsmedarbejder Kirsten Monrad Hansen fortæller om projektet, både de historiske detaljer vedrørende landingspladsen og Slettestrand, skudehandel og fiskeri samt om Han Herred Havbådes start, samarbejdet med Realdania og kommunen samt bygningen af bådene, medlemmerne der sejler og fisker med dem, lærlingeuddannelse mv.

Kl. 11.00: Bestyrelsesformand i Han Herred Havbåde Thomas Højrup viser rundt i værftet og fortæller mere om de klinkbyggede både og arbejdet med udviklingen af de nye kystbåde til erhvervsfiskerne i Thorupstrand mv.

Kl. 11.30: Hvis vejret tillader det, trækker vi ned på stranden, hvor man kan se foreningsbådene, som værftet har nybygget/renoveret. Repræsentanter fra bådelagene går med, så de kan fortælle om det at være med i et lag og sejle med bådene.

Kl. 12.00: Tak for i dag.

Hold 2:
Kl. 14.00: Vi begynder i havbådehuset, hvor der vil være kaffe/te og lidt brød, imens projektleder Anne Helmer fra medlemsteam fortæller om Realdania som forening og medlemsaktiviteterne.

Kl. 14.15:Etnolog, forsknings- og formidlingsmedarbejder Kirsten Monrad Hansen fortæller om projektet, både de historiske detaljer vedrørende landingspladsen og Slettestrand, skudehandel og fiskeri samt om Han Herred Havbådes start, samarbejdet med Realdania og kommunen samt bygningen af bådene, medlemmerne der sejler og fisker med dem, lærlingeuddannelse mv.

Kl. 15.00: Bestyrelsesformand i Han Herred Havbåde Thomas Højrup viser rundt i værftet og fortæller mere om de klinkbyggede både og arbejdet med udviklingen af de nye kystbåde til erhvervsfiskerne i Thorupstrand mv.

 

Kl. 15.30: Hvis vejret tillader det, trækker vi ned på stranden, hvor man kan se foreningsbådene, som værftet har nybygget/renoveret. Repræsentanter fra bådelagene går med, så de kan fortælle om det at være med i et lag og sejle med bådene.

 

Kl. 16.00: Tak for i dag.


Konkurrencebetingelser

Pladserne ved vores arrangementer fordeles ved lodtrækning. Deltagelse i lodtrækningen skal ske senest den 29. april, hvorefter vinderne får direkte besked tirsdag den 1. maj.

Bliv medlem af Realdania

Du kan deltage i konkurrencen, hvis du allerede er medlem af Realdania eller melder dig ind inden den 29. april. Boligejere kan blive medlem - det er gratis at være medlem og gratis at deltage i medlemsarrangementer.

Læs mere om dine medlemsfordele

Meld dig ind