x

Nyt liv i bymidten efter butiksdøden

Kom til god-morgen-møde om hovedbyer i Ringsted Kongrescenter og hør om, hvordan I kan vende en udfordring med tomme lejemål i bymidten til en mulighed for at skabe nyt liv og stærk identitet

Arrangementet er afholdt

Dato
30. maj 2018

Tidspunkt
kl. 01.00 — kl. 01.00

Adresse
Ringsted Kongrescenter
Nørretorv 55
4100 Ringsted

Arrangør
Realdania

Adgang for alle

Se alle arrangementer
Nyt liv i bymidten efter butiksdøden

Der er en stor risiko for, at hovedbyernes bymidte mister indhold, omsætning og kvalitet. En af udfordringerne er, at antallet af butikker falder drastisk og efterlader bymidten med mange tomme kvadratmeter.

  • I 2016 foregik cirka 20 % af danskernes forbrug på nettet 
  • Antallet af dagligvarebutikker er reduceret med 75 % over de sidste 45 år.

Derfor skal der tages stilling til bymidtens fremtid. Det gælder ikke mindst, hvis hovedbyerne i fremtiden skal blive ved med at være attraktive både for dem der bor, arbejder og besøger byerne.

Fagligt god-morgen-møde med oplæg og debat

Vi sætter fokus på den nødvendige udvikling af hovedbyernes bymidte, og vi håber, at du vil gøre det samme. Arrangementet finder sted:

Onsdag den 30. maj 2018  kl. 08.00-10.15. 

Arrangementet er målrettet kommunale planlæggere og faglige aktører inden for byudvikling, men er åbent for alle interesserede. Deltagelse er gratis, men husk at tilmelde dig arrangementet her på siden.

Program

08.00  Ankomst, kaffe og morgenbuffet.

08.15  Hvorfor er det vigtigt at tage stilling til bymidtens fremtid?
Velkomst og introduktion til problemstillingen v. Realdania

08.25  Levende bymidter - hvad skal der til?
En aktiv erhvervsindsats i bymidten kan sammen med nye organiserings- og finansieringsmodeller fastholde livet i bymidten. Konkrete eksempler viser, hvordan både turisme, detailhandel, kulturliv og events kan løftes v. Torsten Bo Jørgensen, Bystrategisk rådgiver og specialist i udvikling af levende bymidter

08.55 Et økonomisk blik på byudvikling
Udviklingen på detailhandelsmarkedet har stor indflydelse på aktiviteten i bymidten. Hvilke prioriteringer og tiltag er nødvendige for at sikre en attraktiv bymidte for detailhandel og erhvervsvirksomheder? V. Ole Hjorth, director i Sadolin og Albæks afdeling for byudvikling.

09.15  En god historie fra Hjørring
Hjørring har en klar strategi om, at man særligt i byens midte vil koncentrere funktioner, så der sikres liv. Nyeste tiltag er Vendsyssels Teaters nye bygning på Banegårdspladsen. Visionen er, at det styrker hele kommunen, at man har en moderne og levende købstad som samlingspunkt v. Helle Lassen, chefkonsulent og tidl. planchef i Hjørring Kommune.

09.35 Hovedbyer på Forkant
Realdania har afsat 73 mio. kr. til at løfte bymidten i yderområdernes hovedbyer. Vi fortæller om vores tilgang og ambitioner v. Björn Emil Härtel Jensen, projektchef i Realdania

09.50 Spørgsmål og debat

10.05 Tak for i dag og netværk

Baggrund for arrangementet

Realdania har aktuelt afsat 73 mio. kr. til at udvikle bymidten i yderområdernes hovedbyer i samarbejde med landets kommuner. Læs mere om indsatsen på vores temaside om hovedbyer

Hovedbyer