x

Webinar: Tre eksempler på sociale renoveringer

Hvordan kan en renovering skabe mere samvær og fællesskab i et boligområde? Se tre aktuelle eksempler på sociale renoveringer, når AlmenNet og Realdania inviterer til webinar.

Arrangementet er afholdt

Dato
9. september 2020

Tidspunkt
kl. 10.00 — kl. 11.15

Adresse
Webinar

Arrangør
Realdania og Almennet

Adgang for alle

Tilmeld Se alle arrangementer
Webinar: Tre eksempler på sociale renoveringer

Foto: Allan Kierulff

En social renovering er når man tænker naboskabet og den sociale sammenhængskraft ind i renoveringsprojekterne. Tanken er, at når man alligevel skal renovere, kan man lige så godt tænke det sociale liv ind sammen med tiltag til energioptimering, tilgængelighed, æstetik og alle de andre elementer, der indgår i en renovering.


På AlmenNet og Realdanias webinar 9. september kan du få indblik i, hvordan en renovering kan understøtte forskellige grader af fællesskaber – fra en uforpligtende hilse-kultur over fællesspisning til nære relationer og venskaber.

Webinaret er for alle aktører inden for det almene byggeri, herunder ansatte og valgte i almene boligorganisationer, samt rådgivere, arkitekter og andre med interesse i sociale renoveringer.

Dagens program

10.00 Velkomst
Niklas Jarnit, konsulent i AlmenNet

Introduktion til Sociale Renoveringer
Stig Hessellund, projektleder i Realdania

Værktøjskassen
Ofri Earon, arkitekt i Rambøll

Tre eksempler til inspiration:

I Vojens skal et nyt fælleshus, et stiforløb med små mødesteder og en forbedring af ankomstområderne styrke naboskabet og en god hilse-kultur. Projektets sigte om at åbne området op for resten af byen har givet boligorganisationen en unik mulighed for at deltage aktivt i udarbejdelsen af kommunens strategiske byudviklingsplaner.
Lisa Nielsen, forretningsfører Boligselskabet af 1943

I Kalundborg arbejdede boligforeningen allerede på en renovering af boliger og udearealer, da man besluttede at tænke sociale renoveringer ind i projektet. Nu skal der etableres nye opholdsmuligheder ved indgangspartier, i vaskekældre og ved tørrestativer.
Christen Mors, direktør Fællesorganisationens Boligforening

I Aarhus skal en omfattende tryghedsrenovering af Bispehaven følges op af en social renovering. Projektet er under udvikling, og næste skridt er nu at fokusere og konkretisere projektet med udgangspunkt i tre temaer: tegn på liv, tegn på hjemlighed og tegn på fællesskaber.
Bente Melgaard, udviklingskonsulent Østjysk Bolig

11:00 Q&A
Efter oplæggene er der mulighed for at blive hængende og stille spørgsmål til projekterne.

11:15 Tak for i dag

 

Tid og sted:

9. september 2020, kl.10.00 – 11.15

Webinaret kan tilgås fra en hvilken som helst computer, tablet eller smartphone.

Tilmelding:

Webinaret er gratis og foregår via Adobe Connect
Der er 100 pladser, som fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Du tilmelder dig via Almennets hjemmeside

Tilmelding hos Almennet

Sådan deltager du:

Webinar er en sammentrækning af ordene web based og seminar, og det gør det muligt for dig at deltage i online foredrag, mens du sidder hjemme eller på kontoret.

Du skal bruge:

  • En computer, en tablet eller en smartphone
  • Høretelefoner er en fordel, så bliver lyden bedre
  • En god internetforbindelse

Når du er tilmeldt, modtager du en bekræftelsesmail med et link til webinaret - vi gensender også linket til dag dagen inden. Når du har klikket dig ind på linket, vælger du at deltage som gæst og indtaster dit fulde navn og organisation. Bruger du tablet eller smartphone, deltager du gennem Adobe Connect-appen. Download den inden kurset, så du er klar.

Skærmen vil være delt i felter. Et med oplægsholder, et med præsentationen, et med en oversigt over deltagere og et med chat. Brug endelig chatfunktionen til at kommentere og stille spørgsmål undervejs.