x

Building Green 2023

Kom forbi vores stand på Building Green i Forum i København den 1. og 2. november 2023. Vi står klar til en uformel snak om, hvordan vi gennem vores filantropiske arbejde forsøger at skubbe byggeriet i en mere bæredygtig retning, ligesom du kan deltage i vores arrangementer på scenerne. 

Arrangementet er afholdt

Dato
1. november 2023

Tidspunkt
kl. 09.00 — kl. 17.00

Adresse
Forum København
Julius Thomsens Plads 1
1925 Frederiksberg

Adgang for alle

Building Green 2023

Mød os på Building Green 2023

Emilie Koefoed

Building Green løber af stablen den 1. og 2. november 2023. Fagmessen er for alle med interesse for grøn innovation i byggebranchen – og du kan komme gratis med. Årets tema er ’Det regenerative byggeri’. 

Besøg Realdanias stand – nr. 93  

Begge dage kan du finde Realdania på stand nr. 93, hvor du kan få en uformel snak med projektcheferne for f.eks. projekter om biogene byggematerialer, klimaindsatser og innovation om, hvordan fremtidigt byggeri i højere grad kan foregå mere bæredygtigt. Særligt sætter vi fokus på to af vores projekter: indsatsen Boligbyggeri fra 4 til 1 planet og kampagnen Innovation til marked. 

Skru ned for ressourceforbruget

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet har som mål at skubbe det danske boligbyggeri i en markant grønnere retning baseret på viden om, at vi i Danmark forbruger jordklodens naturressourcer i en hastighed svarende til, at vi havde fire planeter til rådighed. Hvert år.

Sammen med VILLUM FONDEN står vi bag indsatsen, hvor designere, entreprenører og bygherrer bl.a. er ved at opføre et antal eksempler på boliger, hvor rammen for de grønne ambitioner sprænges – og hvor ressourceforbruget holdes til én jordklode om året.  

Innovation til marked 

Innovation til markedet er en pulje, der hjælper virksomheder med at gå fra innovativ idé til markedsført løsning, der kan komme mange til gode. Puljen består af både økonomisk støtte og rådgivning til at realisere de første salg. Målet med puljen er at fremme bæredygtig omstilling og vækst.  

Under Building Green kan du møde nogle af de fagfolk, som er med til at vurdere og give sparring på ansøgninger.  

Realdania på Building Greens scener  

Ved to af vores arrangementer på Building Greens scener kan du høre om renovering ved brug af regenerative principper og om, hvad en række bygherrer fra indsatsen Boligbyggeri fra 4 til 1 planet har fokus på. 

Learning Session den 1. november kl. 11.20-12.10: Renovering ved brug af regenerative principper - Erfaringer og barrierer

Med udgangspunkt i en regenerativ tankegang renoveres et bevaringsværdigt bygningskompleks som et unikt ”living-lab”. Bygningen ligger på Djursland og skal være rammen for virksomheden, HEDESKOV Center for Regenerative Practice. I renoveringen, hvor flere forskellige (lokale) biobaserede løsninger er repræsenteret, indsamles løbende data med det formål at skabe viden om regenerative principper i en renoveringskontekst. Under denne session vil arkitekten bag projektet, en seniorforsker og bygherren give en status samt et indblik i de erfaringer og barrierer, de er stødt på indtil nu i renoveringen, som forventes afsluttet medio 2024. Realdania har støttet projektet.

Mød:  
Justine Bell, arkitekt Djernes & Bell 
Torben Valdbjørn Rasmussen, seniorforsker v. BUILD 
Sofie Aagaard, bygherre Hedeskov 

Green Discussion den 2. november kl. 9.25-10.15:  4>1 planet: Hvordan kvantificerer vi det, der ligger ud over CO2-målet?  

Bygherrerne i projekt ’Boligbyggeri fra 4>1 planet’ arbejder ud fra en klar klimamålsætning på 2,5 kg co2/m2. Men hvad med f.eks. biodiversitet, doughnut-økonomi og social regenerering? Skal det med, og hvordan kan det kvantificeres? Det diskuterer et hold af bygherrer, der hver især er i gang med deres pilotbyggerier.  

Mød:  
Lone Lindgård Laursen, Bæredygtighedschef, Ikano Bolig  
Helga König-Jacobsen, formand for Tiny Varigheden – et fremtidigt Living Lab  
Jesper Kort Andersen, Fagchef for byudvikling og bæredygtighed, Lejerbo  
Kirstine Bendtsen, Projektudvikler, AKF  
Moderator: Steen Breiner, forfatter og journalist  

Andre debatter vi er involveret i

Innovation Stage 1. november kl. 10: Veje fra idé til marked - faciliteret af Smith Innovation

Realdanias støtteordning Innovation til marked gør status på 6 års rådgivning og finansiel støtte til byggeriets grønne vækstlag. Arrangementet stiller skarpt på forudsætninger og barrierer for kommerciel dreven innovation blandt byggeriets grønne frontløbere. Hør virksomheder fortælle om deres rejse fra idé til marked, og hvilken rolle støtteordningen har spillet på vejen.

Mød:  
Kirsten Lynge, sales and sustainability og co-founder, Søuld
Casper Harlev, CCO og co-founder, Maturix
Andreas Lolle, founder og mech. engineer, Lolle & Nielsen Inventions
Moderator: Simone Kongsbak, partner, Smith Innovation

Green Discussion den 1. november kl. 14.35 – 15.30: LCAlive - Lancering og demonstration af et nyt LCA værktøj på Building Green

BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø lancerer og demonstrerer LCAlive, et nyt gratis LCA værktøj med fokus på den tidlige designfase for boliger. I udviklingen af værktøjet har der været to vigtige fokusområder: At gøre LCA beregninger på bygninger tilgængelige til så mange brugere som muligt, og at fylde værktøjet med materialer og løsninger, der kan bidrage til lavt klimaaftryk. LCAlive er tilknyttet brancheværktøjet LCAbyg.

Udviklingen af LCAlive er en del af initiativet ’Boligbyggeri fra 4 til 1 planet’, som vi står bag sammen med VILLUM FONDEN. 

Mød:  
Harpa Birgisdóttir, professor, BUILD, Aalborg Universitet
Terese Pagh, Civilingeniør, videnskabelig assistent, BUILD, Aalborg Universitet
Agnes Garnow, Arkitekt, videnskabelig assistent, BUILD, Aalborg Universitet

Green Discussion den 1. november kl. 15:30: Naturen er nøglen til fremtidssikrede byer og landskaber - faciliteret af idverde 

Biodiversitetskrise og ekstremt vejr er blot nogle af verdens klimarelaterede udfordringer. Naturen er uundværlig i udviklingen af mere leve- og modstandsdygtige byer og landskaber, og den har en afgørende rolle for menneskers trivsel. Alligevel er naturen svær at få prioriteret.
Hvordan kan byggeriets parter understøtte tilblivelsen af naturbaserede løsninger og aktivere naturens potentialer?

Mød:  
Astrid Bruus Thomsen, Programchef, Realdania
Marianne Zandersen, Seniorforsker, Institut for Miljøteknologi, Aarhus Universitet
Siv Raun Andersen, By- og bæredygtighedschef, Kildedal
Martin Hedevang Andersen, Forperson, Danske Landskabsarkitekter
Christina Haupt Toft, Vice president, ConTech Lab
Rasmus Karkov, Markedsdirektør, idverde Danmark
Moderator: Søren Houen Schmidt, partner, Grandville

Om Building Green  

Building Green byder på to dages konferenceprogram med både nationale og internationale keynote speakere samt relevante debatter med profiler fra arkitekt- og byggebranchen.  

Derudover kan du møde en lang række aktører fra byggeriet på stande, hvor de fremviser bæredygtige produkter og løsninger.  

Se det samlede program for hele konferencen

Hent din gratis billet