x

Collective impact webinar

Komplekse problemer kræver nye samarbejdsmodeller. Vær med, når to kommuner deler deres erfaringer med at etablere forpligtende samarbejder om en fælles agenda.

Arrangementet er afholdt

Dato
7. september 2023

Tidspunkt
kl. 10.00 — kl. 11.45

Adresse
Online

Arrangør
Realdania

Adgang for alle

Collective impact webinar

Social ulighed. Klimakrise. Ubalance mellem by og land. Alle eksempler på komplekse problemer, som kræver nye måder at arbejde sammen på – på tværs af sektorer og med mod til at gå nye veje.

Siden 2014 har en række kommuner sammen med Realdania og andre fonde trukket på metoden collective impact i arbejdet med at tackle samtidens komplekse problemer i nye samarbejdsmodeller. Realdania har nu samlet erfaringer på tværs af syv cases fra perioden 2014-2022.

Vær med, når vi holder webinar om collective impact 7. september og dykker ned i erfaringerne fra to af casene fra Esbjerg Kommune og Kolding Kommune.

Webinaret bliver optaget.

Foreløbigt program

Otte års erfaringer med collective impact i Danmark – hvad har vi lært? 
Med Mette Margrethe Elf, projektchef i Realdania 

Case 1: Social inklusion - Troldhedestien, Kolding 
Hvordan skaber man rammen om social inklusion, som reelt er et ligeværdigt møde mellem mennesker på tværs af baggrund og funktionsevner? I Kolding kommune gik man nye veje i udviklingen af socialt inkluderende mødesteder ude i naturen langs den såkaldte Troldhedesti. I dag er det eksemplet på, hvordan collective impact-arbejdsformen bidrog til at bygge bro mellem lokalbefolkningen, organisationer, forvaltninger og fagligheder for at fremme social inklusion med afsæt i den bynære natur.
Med Jakob Weber, chef for miljø og grøn omstilling i Kolding Kommune og Mads Kyed, tidligere projektleder i Kolding Kommune

Case 2: Social mobilitet - MedVind i Østerbyen
Til trods for massive sociale og børne- og ungefaglige indsatser over flere år var man ikke lykkedes med at skabe social mobilitet blandt børn og unge i Østerbyen, en bydel i Danmarks femtestørste by, Esbjerg. En fælles erkendelse af, at der skulle gøres noget radikalt anderledes, har samlet en stor (+50) og bred kreds af aktører som repræsenterer stort set hele barnets livsverden om en fælles målsætning; at alle børn og unge i Østerbyen finder vej gennem uddannelse og ind i beskæftigelse. 
Med Claus Julius, backboneleder, og Ulla Visbech, kulturchef i Esbjerg Kommune

Fælles panel: Hvad har vi lært på tværs af kommunerne? Hvilke centrale erfaringer og gode råd giver vi videre? 

Facilitator: Anna Mollerup, vicedirektør i SUS – Socialt Udviklingscenter 

Webinaret er åbent og gratis for alle interesserede.

Til trods for, at vi var fuldt til stede med kommunens ressourcer og tilbud, så lykkedes vi ikke med at ændre situationen. Noget måtte gøres, og der måtte gøres noget radikalt anderledes, men vi vidste ikke hvad.

Ulla Visbech Kulturchef Esbjerg kommune og formand for styregruppen i MedVind i Østerbyen

Hele initiativet er jo et mega-interessant eksperimentarium for, hvordan vi kan skubbe til nogle grænser og understøtte mobilisering udover de traditionelle fagligheder og skabe mekanismer og platforme for at få civilsamfundet langt mere med ind i varetagelsen af velfærden og skabe mere meningsfyldte liv.

Mads Kyed Tidligere udviklingskonsulent og projektleder, Troldhedestien, Kolding Kommune