x

Informationsmøde om open call: Skab fremtidens boliger med Bevar Mere

Har du en god ide til et vidensprojekt eller et værktøj, som kan være med til at fremme etableringen af boliger gennem renovering og omdannelse af eksisterende bygninger? Så deltag i Bevar Meres online informationsmøde og hør, hvordan du kan få støtte til at gøre din idé til virkelighed.

Arrangementet er afholdt

Dato
22. november 2024

Tidspunkt
kl. 11.00 — kl. 12.00

Adresse
Online

Arrangør
Bevar Mere

Adgang for alle

Informationsmøde om open call: Skab fremtidens boliger med Bevar Mere

Rudkøbing Gamle Skole – fra skole til almene seniorboliger.

Foto: Thomas Rockall Muus / C&W Arkitekter A/S

Du kan deltage i mødet her - det er et Teams-møde:

Informationsmøde om open call: Skab fremtidens boliger med Bevar Mere

Indsatsen Bevar Mere har afsat midler til et open call, der støtter vidensprojekter og udvikling af værktøjer, som fremmer renovering og transformation af eksisterende bygninger til boliger.

På informationsmødet kan du høre mere om selve open callet og få indsigt i, hvordan vi i fællesskab kan bevare flere bygninger, samtidig med at vi skaber moderne boliger, der fremmer fællesskab, livskvalitet og reducerer klimaaftrykket. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål både til callet og til, hvordan du ansøger.

Hvem er informationsmødet for?

Informationsmødet er for dig, der arbejder med eller interesserer dig for bæredygtige løsninger i byggeriet og er særligt interessant for vidensinstitutioner, brancheorganisationer og rådgivere og andre aktører med særlig ekspertise indenfor feltet.

Bevar Mere forventer at støtte op til fem vidensprojekter med hver op til 1 mio. kr. og op til syv værktøjer med hver op til ½ mio. kr.

Hvad er et vidensprojekt?

Et vidensprojekt kan f.eks. undersøge, hvordan man bedst udnytter boligkvaliteterne i bygninger, der har haft en anden funktion tidligere, eller analysere de miljømæssige gevinster ved forskellige grader af transformation. Formålet er at samle ny eller opdatere viden, som kan hjælpe branchen med at tackle udfordringerne og se mulighederne for at bevare mere af det eksisterende byggeri.

Hvad er et værktøj?

Et værktøj skal gøre det nemmere for både private og professionelle at træffe beslutninger om en renovering eller en transformation. Det kunne være et beregningsværktøj eller en vejledning, som hjælper med at forstå de økonomiske og miljømæssige konsekvenser af et projekt. Et værktøj kan enten være målrettet professionelle eller private, eller i nogle tilfælde begge målgrupper.

Fri og gratis adgang til resultater

Resultater fra vidensprojekter og værktøjer skal være frit tilgængelige og gratis at bruge.

Hvem kan søge?

Alle med ekspertise i at skabe viden eller værktøjer inden for renovering og transformation – f.eks. forskningsinstitutioner, rådgivere eller branchefolk – kan søge om støtte.

Udvælgelse i to trin

1) I januar 2025 er der frist for et udkast på en ansøgning
Bevar Mere vurderer alle vidensprojekter og værktøjer i sammenhæng med hinanden, og vi vil derfor også aktivt koble overlappende projekter, så den samlede portefølje bedst muligt hænger sammen og understøtter Bevar Meres samlede ambition. De udvalgte projekter kontaktes, og på baggrund af feedback og sparring fra Bevar Mere færdiggøres den endelige ansøgning.

2) I april 2025 er der – for dem der går videre – frist for den endelige ansøgning
Det er forventningen, at de projekter, der får positiv tilbagemelding efter første trin, og som herefter afleverer en tilpasset og endelig ansøgning, vil modtage støtte fra Bevar Mere. 

Om Bevar Mere

Grundejernes Investeringsfond, Landsbyggefonden, Dreyers Fond og Realdania er gået sammen om indsatsen Bevar Mere, der har til formål at understøtte en adfærdsændring blandt både private danskere og professionelle i byggebranchen og derigennem på sigt reducere klimaaftryk og højne livskvaliteten gennem det byggede miljø.

Læs mere på Bevar Meres hjemmeside:

bevar-mere.dk