København vinder verdens største arkitektkongres
København vinder verdens største arkitektkongres
Kreditering: Thomas Rousing
Under stor spænding vandt København i nat værtskabet for den prestigefyldte kongres, World Congress of Architects - UIA 2023. Det er et enestående samarbejde mellem Akademisk Arkitektforening, Realdania, Udenrigsministeriet og Wonderful Copenhagen, der nu trækker verdens arkitekter til København. Kongressen vil, med dens ambitiøse tema ”Sustainable Futures”, drøfte arkitekters bidrag til FN’s verdensmål.
Kongressen, der er verdens største af sin slags inden for arkitektur, afholdes hvert tredje år. 2017-udgaven har netop fundet sted i Seoul, og det var ved denne lejlighed, at København er blevet valgt som vært for UIA’s 28. verdenskongres. København kan se frem til at få besøg af 10.000 arkitekter fra hele verdenen til kongressen.
”Vi er stolte over, at valget er faldet på København og glæder os til at byde alverdens arkitekter velkommen til Norden i 2023. Som arkitekter har vi meget at bidrage med til realiseringen FN’s 17 Sustainable Development Goals, og det vil vi arbejde på at vise frem mod og på kongressen sammen med vores partnere. Nordisk arkitektur, landskab, planlægning og design har meget at byde på, og vi ser frem til denne anledning til at dele viden og resultater med fagfæller fra hele verden. Beslutningen om at arbejde med bæredygtighedsmålene er ikke alene en sejr for de Nordiske lande men også en sejr for UIA".
En kongres som UIA2023 er helt fantastisk at vinde til København og Norden. Udover at kongressen forventes at sikre byen 50.000 overnatninger, understøtter/styrker den også Københavns position som en leder inden for bæredygtig arkitektur. Samtidigt er det vigtigt for København hele tiden at stå som vært for store, globale, dagsordenssættende begivenheder. De brander København, trækker flere konferencer til og skaber betydelig omsætning i byen, siger Vicekongreschef i Wonderful Copenhagen, Bettina Reventlow-Mourier.
Fokus på FN’s udviklingsmål
Kongressen bidrager også til at styrke den internationale bæredygtighedsdagsorden. Med afsæt i FN’s bæredygtighedsmål får Danmark og de andre Skandinaviske lande derved en unik mulighed for at synliggøre bæredygtige løsninger fra nordiske arkitekter, der kan inspirere ude i verden.