x

Realdania By & Byg efterlyser historiske billeder fra Strandgade i Faaborg

Pressemeddelelse 29. november 2018

I Faaborg er Realdania By & Byg i gang med at renovere byhuset Strandgade 4 fra 1882, så det igen kan bidrage til det historiske gademiljø i den sydfynske købstad. Nu kan du måske hjælpe, hvis du har gamle billeder af Strandgade 4 eller andre dele af gaden.

Har din bedstemor boet i Strandgade i Faaborg? 

Eller kender du nogen, som kunne tænkes at ligge inde med historiske billeder fra gaden – og især billeder af Strandgade 4?

Så vil Realdania By & Byg gerne høre fra dig.

Liv i gaden

Renoveringen af Strandgade 4 skal bidrage til det samlede indtryk af den historiske gade, der har rødder helt tilbage til middelalderen. Lige nu er Realdania By & Byg på jagt efter fotos, postkort, stik eller andre former for billeder, der kan bidrage til fortællingen om livet i gaden, som i mere end 500 år har forbundet byen med vandet. 

Der findes allerede en del fotos i de offentlige arkiver, men måske ligger der endnu flere og gemmer sig rundt omkring i private mapper og albums.

”Livet mellem husene er en central del af fortællingen om gaden. Nu håber vi på, at der dukker dokumentation op, som kan være med til give os det mest fyldige og levende indtryk af Strandgade 4 og livet i gaden”, siger udviklingschef og projektleder Anne Mette Rahbæk fra Realdania By & Byg.

Vi er fælles om bygningsarven

Realdania By & Bygs arbejde med byhuset i Faaborg er en del af projektet ”Utilpassede bygnin-ger i købstæderne”, hvor selskabet køber to ejendomme og renoverer dem, så de igen bidrager til det samlede byrum. Erfaringerne skal omsættes til et inspirationskatalog, der viser, hvordan små indgreb på en husfacade kan gøre en positiv forskel til gavn for gader, byer og borgere over hele landet. Målet er at inspirere flere til at kaste sig ud i at hjælpe med at bevare og udvikle den fælles bygningsarv.

Projektet ”Utilpassede bygninger i købstæderne” er et partnerskab mellem Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur og Realdania By & Byg. Partnerne leder efter endnu en utilpasset ejendom til projektet.