x

Så skal Danmarks bedste renovering findes - indstil dit projekt nu

Pressemeddelelse 2. januar 2023

Kender du Danmarks bedste renoveringsprojekt? Så kan du fra i dag indstille det til Renoverprisen 2023.

Nu åbner indstillingsperioden for Renoverprisen 2023, og dermed begynder jagten på Danmarks bedste renovering. Udover at løbe med den fornemme titel, modtager hele vinderholdet bag projektet en check på 100.000 kr.

Renoveringer kan være en løftestang til at skabe en mere bæredygtig byggebranche i fremtiden – og dét skal Renoverprisen bidrage til at sætte fokus på.

”Med Renoverprisen ønsker vi at hylde vellykkede og nytænkende renoveringsprojekter, som kan være med til at inspirere andre til at renovere i stedet for at bygge nyt. Det er både med til at bevare vores bygningskultur til gavn for os alle sammen, og det kan samtidig også være mere bæredygtigt. Vi håber på endnu en gang at se meget forskellige projekter fordelt over hele landet,” siger Susanne Borenhoff, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Specialpris skal hylde store projekter for små midler

Udover Renoverprisens hovedpris uddeles i år også en specialpris, der går til et mindre projekt, hvor hele holdet bag har opnået gode resultater uden at have haft mange midler til rådighed. 

”Vi håber på at modtage en masse indstillinger til prisen – også fra mindre projekter. Mange renoveringsprojekter bliver faktisk gennemført for relativt få midler, og dem vil vi gerne give et stort klap på skulderen. Vinderen af specialprisen skal derfor findes i et projekt, hvor der er tænkt kreativt, og hvor folkene bag er nået i mål på uforudsete måder,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i den filantropiske forening Realdania.

Parterne bag Renoverprisen håber på at modtage indstillinger fra alle typer af renoveringsprojekter. Fra f.eks. renovering af almene og andelsboliger til transformation af en tidligere industribygning til lejligheder, eller en landsbyskole, der har fået nyt liv som kulturcenter.

Du kan nemt indstille dine favoritprojekter 

Du kan nemt indstille et renoveringsprojekt på Renoverprisens hjemmeside www.renover.dk indtil den 1. marts 2023. De nominerede projekter offentliggøres medio juni. Vinderholdet af både Renoverprisen og Specialprisen kåres ved en prisfest i september 2023.
 

Bolig:

1.  Det Gamle Posthus i Brædstrup, Brædstrup
2.  Fabers Fabrikker, Ryslinge
3.  Ellebo Blok 3, Ballerup

Erhverv:

4. NH Collection Copenhagen, København K
5. Retten i Aarhus – Erhvervsarkivet, Aarhus
6. 
Siljangade, København S

Institution:

7.  Vestsalen i FÆNGSLET, Horsens
8.  DTU – Auditoriebygning 116, Kgs. Lyngby
9.  Børnehuset Paletten, Søborg

 

Det blev Fabers Fabrikker, Retten i Aarhus – Erhvervsarkivet og Vestsalen i FÆNGSLET der løb med de tre priser. Og der var som sædvanligt lagt op til den helt store prisfest og fejring i det gamle lokomotivværksted Kedelsmedjen i København.

Bæredygtighed:

Projektet har generelt fokus på bæredygtighed i alle faser og i selve løsningen, herunder især reduktion af CO2-emissioner og øvrige klimahensyn. Fra genanvendelige, miljørigtige og eventuelt genbrugte materialer i etableringsfasen til ressourceforbrug på byggepladsen og bygningens daglige drift. Der er generelt arbejdet med dokumentation af projektets aftryk på klima, miljø og jordens ressourcer. 

Brugskvalitet og bidrag til omgivelserne:

Projektet fungerer optimalt og vurderes positivt af brugerne. Samtidig gør projektet en forskel for de nære omgivelser ved at bidrage med sociale, arkitektoniske og oplevelsesmæssige kvaliteter.  

Udførelseskvalitet og værdiforøgelse:

Håndværk, rådgivning og arkitektur i projektet er udført på et højt fagligt niveau. Løsningen har desuden givet et værdiløft – både for bygningen, for ejerne og for brugerne.  

Eksempelværdi:

Projektet rummer et potentiale for at danne skole og udvikle renoveringsdisciplinen. Gennem de konkrete løsninger tjener det som eksempel og inspiration for andre – både i stor og lille skala.  

Samarbejde:

I alle led af byggeprocessen har samarbejdet mellem bygherre, rådgivere, udførende, brugere og myndigheder været velfungerende og eksemplarisk.