x

Dyrk byen og få mere livskvalitet

Pressemeddelelse 10. december 2014

Ny publikation fra Realdania By sætter fokus på livskvalitet med Urban Farming

I de senere år er interessen for at dyrke vores byer eksploderet. Rundt omkring i verden finder mennesker sammen i nye fællesskaber for at dyrke - på tage, facader i parker, havne og meget mere. En ny publikation fra Realdania By fokus på, hvordan dyrkning kan bidrage til at løse problemer og øge livskvaliteten i byerne.

”Der er mange gode grunde til at dyrke vores byer. Dyrkning i byerne kan skabe øget livskvalitet via fokus på sund mad, fysisk aktivitet og nye fællesskaber mellem mennesker. Samtidig kan dyrkning bidrage til at gøre byerne mere bæredygtige og attraktive. Gennem vores engagement i byudviklingen af FredericiaC og Køge Kyst, har vi i Realdania By selv høstet nogle rigtig gode erfaringer med urban farming. Med ”Dyrk byen” håber vi nu at give inspiration til, at endnu flere byer bliver dyrket”, siger adm. direktør i Realdania By, Mette Lis Andersen.

Publikationen viser, via eksempler fra hele verden, hvordan innovation, nye samarbejdsmodeller og bæredygtighed ofte følges ad, når mennesker dyrker byer. Inspirationshæftet ”Dyrk byen, livskvalitet med urban farming” sætter fokus på, hvorfor interessen for at dyrke fødevarer i byerne synes at være vokset i de senere år – og det beskriver, hvordan urban farming i mange varianter skaber øget livskvalitet verden over. Idékataloget ”Dyrk byen, 10 gode ideer” giver gode tips og eksempler til alle, der ønsker at dyrke byen. Også her inddrages en lang række eksempler til inspiration.

Publikationen henvender sig til alle, der arbejder med livskvalitet, bæredygtig udvikling, sundhed, sociale og kulturelle forhold samt strategier for byernes udvikling - men de kan læses af enhver, der har en interesse i at komme i gang med at dyrke byen eller gerne vil vide mere om emnet.

Publikationen er skrevet i samarbejde med SLA, der har trukket på deres praktiske erfaringer med at indarbejde dyrkning i byens rum:

”Urban farming har et kæmpe potentiale i udviklingen af vores byer – også meget mere end det rent funktionelle, der handler om at dyrke sine egne madvarer. Urban farming kombinerer det groede miljø som æstetisk fundament for vores byrum med borgernes og brugernes individuelle skaberkraft og sociale engagement. Det giver bæredygtige byer – både miljømæssigt, økonomisk og socialt. Det har været en stor fornøjelse at arbejde med sammen med Realdania By”, siger Stig L. Andersson, partner og kreativ direktør i SLA.