x

Realea modtager hædersprisen "Det Gyldne Søm"

Pressemeddelelse 18. september 2008

Ejendomsselskabet Realea har modtaget Byggesocietetets årlige hæderspris "Det Gyldne Søm" for selskabets omfattende indsats for at udvikle og bevare Danmarks bygningsmæssige kulturarv over hele landet. Det skete ved en prisoverrækkelse i forbindelse med Byggesocietetets landsmøde i Børkop torsdag den 18. september 2008.


Byggesocietetet, der er byggeriets netværk, tildeler i 2008 Realea prisen, der består af et diplom og et gyldent søm.  

"I får den for jeres store og innovative arbejde med at bevare Danmarks bygningsmæssige kulturarv over hele landet, gennem renovering af såvel gamle som nyere bevaringsværdige bygninger og opførelse af anderledes og spændende nybyggeri", udtalte landsformand for Byggesocietetet, Lars Heilesen ved overrækkelsen.

"Vi takker for denne store anerkendelse og de rosende ord. Jeg er meget glad for og stolt af at stå her på vegne af både Realea og de mange rådgivere og håndværkere rundt om i landet, der har været med til at løfte årets mange opgaver. Og jeg er især glad for at det er bredden i vores arbejde, der har vakt interessen. Vi er et ejendomsselskab for udvikling og bevaring og vi tror på, at det er vigtigt at se både frem og tilbage, når man vil højne kvaliteten i det bebyggede miljø", udtalte administrerende direktør i Realea, Peter Cederfeld. 

"2008 er jo ikke forbi endnu, og det har været et år, der for os især har været præget af nye initiativer. Siden vi startede i 2003, har vi haft lejlighed til at restaurere og nyindrette en række bevaringsværdige ejendomme rundt om i landet. Nu kommer der for alvor fokus på udviklingsprojekterne. Eksperimenterende nybyggeri, kalder vi det, men det er mere end bygninger. Det er vores seneste projekt "EnergiParcel - ny energi til dit hus" et godt eksempel på. Det er et ambitiøst eksempelprojekt, der vil vise nye veje for landets mange parcelhusejere, når de skal energirenovere deres hus. Vi har netop købt fire parcelhuse i Tilst uden for Århus, et af Danmarks største parcelhuskvarterer - her vil vi gennemføre fire konkrete energirenoveringsprojekter - fra eksempler på, hvad der er økonomisk rentabelt til 'state of the art'. Vi vil vise, hvad der virker og hvad, der kan betale sig, men også hvor langt man kan komme. Der er ikke nogen tvivl om, at der er behov for at gøre en indsats for at nedbringe energiforbruget i landets eksisterende boligmasse. Vi håber, at vi med dette projekt kan være med til at vise nye veje og gøre en forskel", fortsatte han.

"Det Gyldne Søm" er siden 1979 blevet uddelt hvert år til en person, virksomhed eller kommune, der har gjort en særlig indsats til fremme af byggeriet og branchens image.