x

Scener fra Nørre Vosborg - Særudstilling om herregården på Holstebro Museum

Pressemeddelelse 14. oktober 2011

På Holstebro Museum kan man frem til den 2. september 2012 se særudstilling, der gennem 12 temaer med udgangspunkt i Nørre Vosborgs skiftende ejere, fortæller historien om herregården - fra Erik Menved i 1299 til Realdania Byg i 2011

På rejsen gennem de mange hundrede års herregårdshistorie vil publikum møde konger og riddere, bisper og fæstebønder, godssamlere og levemænd, ærbare enker og ødsle hustruer, højaristokrati og studebønder.

Museumsgæsten kommer tæt på geologernes kortlægning af det landskab, herregården ligger i, og på arkæologernes eftersøgning af det ældste Vosborg. Publikum kan følge historikernes studier i gamle dokumenter og bygningsarkæologernes undersøgelser af herregårdens bygninger. Tidsrejsen slutter med beretningen om restaureringen af Nørre Vosborg i årene 2004-08.

Se udstillingen med Realdania Byg Klubben
Den 24. marts 2012 kan medlemmer af Realdania Byg Klubben opleve udstillingen i selskab med museumsinspektør Esben Graugaard. Det sker som en del af arrangementet "Weekend på Nørre Vosborg - 700 års herregårdshistorie", som også byder på rundvisning med arkitekt og projektleder i Realdania Byg Frants Frandsen.

Fakta om særudstillingen "Scener fra Nørre Vosborg"
Hvor: Holstebro Museum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Hvornår: Fredag den 14. oktober 2011 - 2. september 2012
Entré: Voksne 50 kr. Børn og unge under 18 år gratis. Medlemmer af Holstebro Museumsforening gratis