x

Opbygningen af Godsbanen i Århus er begyndt

Pressemeddelelse

25. november 2010

Tidligere i dag tog rådmand i Århus Kommune, Marc Perera Christensen, det første spadestik på det kommende kulturproduktionscenter –
Godsbanen. Forude venter en omfattende genopbygning, inden Godsbanen åbner i begyndelsen af 2012.


test

En ambitiøs investering til glæde for hele byen.

Sådan beskrev rådmand for Kultur og Borgerservice i Århus Kommune, Marc Perera Christensen, kulturproduktionscentret på Godsbanen, da han tidligere i dag tog det første spadestik sammen med repræsentanter fra Realdania og totalentreprenør HUJ A/S.

”Jeg er overbevist om, at rigtig mange af vil opdage Godsbanen som et indbydende sted, de har lyst til at besøge, fordi det både er smukt og spændende. Godsbanen bliver en attraktion, som hele byen kan glæde sig over,” sagde rådmanden.

Marc Perera Christensen hæftede sig ved, at Godsbanen bliver en institution i international klasse. Samtidig bliver godsbanen centrum i en ambitiøs plan, der vil tilføje Århus en ny spændende bydel.

Kulturproduktionscenteret i Godsbanen og den nye bydel bliver til i et partnerskab mellem Realdania og Århus Kommune

”I Realdania er vi optagede af, hvordan man kan bruge historiske bygninger, ikke mindst gamle industribygninger, til nye formål. Godsbanen rummer tonsvis af historie og atmosfære, og vi synes, der ligger nogle utrolig spændende muligheder i at udnytte det her fantastiske sted til noget nyt. Samtidig bliver Godsbanegården spydspids for den videre udvikling af en central del af Århus,” siger projektleder i Realdania, Eske Møller.

Godsbanen bliver et produktionscenter for scenekunst, billedkunst og litteratur. Derudover kommer det til at huse en række andre kulturelle aktiviteter.

”Det er min – og hele byens – forventning, at Godsbanen bliver et sted, der vil sætte nye standarder for, hvordan en europæisk by kan samle sine kreative kræfter og udnytte den synergi, der opstår,” siger Marc Perera Christensen.

Kulturproduktionscentret Godsbanen og den nye bydel på godsbanearealerne er realiseret i et partnerskab mellem Århus Kommune og Realdania.