Plan for Fælledklubhus klar

19. juni 2009

Vinderforslaget i en konkurrence om et nyt klubhus til 32 millioner kroner til fire fodboldklubber i Fælledparken er nu blevet godkendt af Kultur- og Fritidsudvalget. Byggeriet starter næste år.

Det nye klubhus bygges i Fælledparken ved Vibenhus Runddel lige ved siden af den kommende Metrostation. Byggeriet starter næste sommer, og klubhuset kan efter planen tages i brug af Fælledklubberne i september 2011.
 
Vinderen af konkurrencen, hvor fem grupper deltog, blev Team Nedergaard, der består af Murer- og Entreprenørfirma Otto P. Nedergaaard, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og ingeniørfirmaet Nielsen & Risager.
 
”Jeg er rigtig glad for, at Fælledklubberne nu har fået en dato for, hvornår det nye klubhus står klar. Samtidig synes jeg, det er et meget spændende og utraditionelt vinderprojekt, dommerkomiteen har valgt,” siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).
 
Realdania har støttet arkitektkonkurrencen om Fælledklubhuset, og står endvidere bag byrumsprojektet på Øster Allé i et partnerskab med Københavns Kommune.
 
”Et af målene med Øster Allé projektet har været at skabe en levende boulevard, og her vil det liv, der året rundt kommer til at udfolde sig i og omkring Fælledklubhuset, levere et væsentligt bidrag,” siger Marianne Kofoed, projektleder i Realdania.
 
”Med Fælledklubhusets højt eksponerede placering, der grænser sig tæt op til Øster Allé og den kommende Metrostation, vil Fælledklubhuset og Øster Allé efter ibrugtagningen opleves som et hele,” tilføjer hun.
 
Fælledklubberne er de fire fodboldklubber Heimdal, Viktoria, HB (Handelsstandens Boldklub) og Østerbro Idrætsforening. De blev hjemløse, da ombygningen af den gamle Coca Cola tribune i Parken gik i gang. Klubberne holder i øjeblikket til i en containerby, kommunen har stillet til rådighed bag Østerbro Stadion.
 
Fælledklubhuset opføres i tre etager med kælder, stueetage og 1. sal. Huset indeholder blandt andet 22 omklædningsrum, fire klublokaler og en café. Bygningen ”forsænkes” på pladsen, og af den overskydende jord dannes et voldanlæg, og klubhuset placeres så både under, i og ovenpå denne vold.
 
Den grønne bakke bliver et nyt element i Fælledparken, og dommerkomiteen kalder det et positivt, nytænkende indslag. Volden er velegnet til både leg og ophold og skærmer samtidig for den dominerende trafikstøj i området.
 
Klubhusets café er på 1. sal og ligger med flot udsigt over Øster Allé og Fælledparken. Der er en vestvendt terrasse, der både kan bruges ved lukkede arrangementer og som offentligt tilgængeligt opholdsareal.
 
I valget af materialer er der lagt vægt på at skabe et lyst og robust hus, baseret på enkle komponenter og drøje materialer af høj kvalitet for at sikre et byggeri, der patinerer smukt og tåler at blive brugt.

{{ title }}

{{ description }}