x

Pixibog: Kom godt i gang med at renovere

Pressemeddelelse 30. oktober 2015

Efterkrigstidens murede etagebygninger er arkitektur i særklasse. Med pixibogen ’Kom godt i gang med at renovere’, kan alle, der står over renovering af en muret etagebygning fra 1940’erne og 1950’erne blive klogere på, hvordan man griber processen an. Med viden og anbefalinger kan pixibogen hjælpe i dialogen med beboerne, rådgiver, entreprenør og andre involverede.

1940’erne og 1950’ernes murede etagebygninger er arkitektur i særklasse og repræsenterer en guldalder inden for dansk arkitektur- og samfundshistorie. Grundlæggelsen af den danske velfærdsstat.

I dag har en stor del af etagebyggeriet fra 1940’erne og 1950’erne dog brug for renovering. Der er begyndende nedslidning, og de færreste lever op til nutidens energikrav, boligbehov og -drømme. Flere boliger døjer med træk og dårlig isolering, og mange opgange mangler bedre adgangsforhold.

Pixibogen ’Kom godt i gang med at renovere’ er en nem indføring i emnet til alle, der står over for et renoveringsprojekt af en muret etagebygning fra 1940’erne eller 1950’erne. I pixibogen kan man læse, hvordan man bedst griber renoveringen an, så der både kommer bedre boliger ud af det, og bygningens værdi bevares, både arkitektonisk og økonomisk.

Bestil pixibogen

’Kom godt i gang med at renovere’ er blevet til som en del af kampagnen for 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser.

Hent den her i PDF eller bestil et trykt eksemplar ved at skrive til info@bygningsarv.dk. Pixibogen er gratis mod betaling af fragt.

Pixibogen kan også hentes i kampagnens sekretariat: Bygningskulturens Hus, Borgergade 111, 1300 København K.

Brug for mere viden?
For mere viden kan du desuden bestille de gratis bøger ’Renoveringsguide – kvaliteter, udfordringer og anbefalinger’ og ’Bygningskultur og bevaringsværdier’. Bøgerne går i dybden med bevaring og renovering af periodens bebyggelser, og de er gratis mod betaling af fragt. Bestil dem ved at skrive til info@bygningsarv.dk.

Du kan desuden downloade dem gratis her:

 

Der er udarbejdet fire, korte instruktionsfilm, som henvender sig til den faglige målgruppe som en del af kampagnen. Udgangspunktet er renoveringen af Højstrupparken i Odense og de løsninger, som projektet fører med sig.

Filmene ligger nu på YouTube:

Udskiftning af altan/karnap
Ny altan
Gavlisolering
Lejlighed får ny ruminddeling

Formålet med kampagnen for 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser er at bringe dem ind i fremtiden med respekt for den oprindelige arkitektur.

Et partnerskab mellem Realdania, Grundejernes Investeringsfond og Landsbyggefonden står bag kampagnen sammen med Kulturstyrelsen.

Læs mere om kampagnen