x

En del af Danmarkshistorien 

Avedøre Flyveplads syd for København havde vind under vingerne, indtil tyskerne i 1943 rømmede pladsen og tog flyene med sig. De fredede bygninger nær landingsbanen var i slutningen af halvfemserne i meget dårlig stand, og ingen slog i første omgang til, da den daværende Skov- og Naturstyrelsen ville sælge dem fra. Flyvepladsen og de røde hangarer står endnu og fortæller med deres blotte bestående et stykke dramatisk Danmarkshistorie.   

Aeronautisk Aktivitetscenter Avedøre blev dannet

Heldigvis slog en gruppe ildsjæle i den lokale veteranflyklub til. De oprettede en selvstændig forening kaldet AAA, købte den nedslidte Hangar 2 og satte den i stand og arbejdede i de følgende år på at løfte flyvepladsen ud af forfald. 

Aeronautisk Dag 

Den nyrenoverede Hangar 2 danner i dag ikke kun rammen om AAAs aktiviteter, men er også tilholdssted for flere andre foreninger. Desuden er der kommet en så stor interesse, at AAA nu afholder Aeronautisk Dag hvert andet år - et arrangement der tiltrækker op mod 10.000 besøgende. Her er der - udover veteranudgaver af både fly, biler og luftballoner - grillhygge og rundvisninger.  

Kampagnen Underværker

Projektet er støttet gennem vores kampagne Underværker, der støtter lokale ildsjæle, der arbejder med det byggede miljø til gavn for lokalsamfundet.

Kampagnen Underværker

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Relaterede projekter Se alle projekter

Vis flere