x

Første spadestik til et helt nyt aktivt bydelscenter

Pressemeddelelse 30. marts 2011

Multibane, skaterbane, kulturplads og kunststofbakker. Det er blot nogle af elementerne i det kommende Bydelscenter Høje Kolstrup, der skal stå færdigt inden årets udgang.

Aabenraa Kommune gennemfører sammen med lokale aktører et storstilet projekt, der vil gøre området på Høje Kolstrup til et unikt oplevelses- og aktivitetsområde. I alt 13,1 mio. kr. investeres i projektet, der har fået støtte fra Lokale- og Anlægsfonden, Realdania og Socialministeriet.

Gennem mere end fem år er der arbejdet med planerne for områdefornyelsen. Beboere har udviklet ideer i workshops og arbejdsgrupper, og teknikere har omsat ideerne til det projekt, som nu sættes i gang.

Det nye Bydelscenter Høje Kolstrup er placeret ved Agoraen og Høje Kolstrup Skole. Her etableres aktivitetsplads med boldbane, et område til skatere og en større legeplads med kunststofbakker, forhindringsbaner og klatrestativ. Det bakkede terræn ved Agoraens østlige ende bliver udnyttet til en BMX-bane. Overdækkede opholdsområder bliver udstyret med pit-stops med udstrækningsredskaber, og opholdsområderne kan også benyttes som grillpladser til mere afslappede, sociale aktiviteter.

Agoraen får også nye aktiviteter med futsalbane, klatrevæg og fitness, og ved hallens bagside etableres en kulturplads med scene og tilskuerpladser.

Hele området bliver bundet sammen af stisystemer med løbestier og forhindringsbaner.

Anlægsarbejdet sættes i gang mandag den 4. april. Det sker kl. 11.30 ved Agoraen, hvor første spadestik tages af borgmester Tove Larsen.

Formand for Plan- og Trafikudvalget Jan Riber Jakobsen og inspektør Erik Uldahl, Agoraen samt projektleder Anne-Mette Gjeraa fra Realdania deltager også i arrangementet, hvortil en lang række samarbejdspartnere og aktører er inviteret.

Pressen er velkommen ved arrangementet mandag den 4. april kl. 11.30 – 12.30 ved Agoraens sydside.


FAKTA

Samlet pris ca. 13,2 mio. kr.
Aabenraa Kommune har bevilget 4 mio. kr.
Lokale- og Anlægsfonden bidrager med 2,9 mio. kr.
Realdania 2,3 mio. kr.
Socialministeriet 4 mio. kr.
Alle beløb er ekskl. moms
Hovedentreprenør Entreprenørfirmaet Otto Chrestensen

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Aabenraa Kommune