x

Nyt værk af Olafur Eliasson til Alsion

Pressemeddelelse 26. maj 2009

Onsdag 27. maj kan Alsion i Sønderborg indvie endnu et værk af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson.

Alssund pavillon er titlen på den over syv meter høje installation i rustfrit stål, som fremover vil stå på byens havnepromenade, der strækker sig mellem viden- og kulturcentret Alsion og Als Sund.

"Pavillonen kan opleves af dem, der går langs vandet, eller opholder sig i det nye haverum ved Alsion. Men den kan også være et fyrtårn eller et navigationsinstrument til dem, der er ude på vandet. Og de, der er endnu længere væk, vil kunne opleve den som et arkitektonisk element", siger Olafur Eliasson.

Samlet plan for Alsion

Det er nu fem år siden, Olafur Eliasson udarbejdede en samlet plan for kunstnerisk integration på Alsion, hvoraf Alssund pavillon er det andet værk.  Det første værk, Music wall fra 2006, består af platinglaserede keramikfliser og kan ses ved indgangen til koncertsalen. Fælles for de to værker er deres optiske og dynamiske kvalitet: Begge er baserede på geometriske forløb, som ændrer udseende afhængig af beskuerens placering i forhold til dem og begge er udført i materialer, der spejler omgivelserne; når man går forbi dem ændrer refleksionen i overfladen sig og reagerer på ens bevægelse.

Olafur Eliasson vil være til stede og holde tale ved indvielsen 27. maj kl. 14 -15.30.

Desuden taler formand for Alsions kunstudvalg A.P. Hansen samt Hans Peter Svendler, direktør i Realdania, der har støttet realiseringen af Alssund pavillon. Om motivationen for Realdanias engagement i projektet siger Hans Peter Svendler: "Olafur Eliassons Alssund pavillon fuldender havnebyrummet ned til sundet på en meget spændende og udfordrende måde – og det er et element, som også kan være med til at skabe yderligere liv i og omkring Alsion. Samtidig tilfører værket endnu en oplevelsesdimension til havnepromenaden ved, at det på en særegen måde udvisker grænsen mellem kunst, byrum og bygning."

Pressen er meget velkommen til at overvære indvielsen.