x

Your rainbow panorama tager form på toppen af ARoS

Pressemeddelelse 24. september 2010

De første stålelementer til Olafur Eliassons spektakulære kunstværk Your rainbow panorama hejses nu op på taget af ARoS.

Efter omfattende forarbejder går projektets mange teknikere, håndværkere og specialister dermed ind i slutfasen med at realisere det enestående kunstværk. Med ophejsningen af de 29 elementer til stålbunden af den 150 meter, cirkelformede rundgang ’Walkway’ vil århusianere og besøgende i de kommende dage begynde at se konturen af det imponerende kunstværk.

Realiseringen af tagprojektet sker gennem et partnerskab mellem ARoS, Århus Kommune og Realdania, idet Realdania finansierer etableringen af Your rainbow panorama. Århus Kommune er som ejer af bygningen bygherre på projektet.

På ARoS’ vegne glæder museumsdirektør Jens Erik Sørensen sig over at slutfasen nu er indledt:

”Det er fantastisk, at vi nu kan se Olafur Eliassons unikke projekt tage form på taget af ARoS. Vi glæder os meget til at kunne invitere museets gæster på usædvanlige oplevelser i det smukke og forunderlige kunstværk. At det nu lykkes at realisere Your rainbow panorama understreger på alle måder, at miraklernes tid ikke er forbi.”

Direktør Hans Peter Svendler fra Realdania glæder sig over, at alle forstærknings- og andre forberedende arbejder nu er afsluttet og udtaler:

”Nu kan arbejdet med opsætningen endelig sættes i gang. Your rainbow panorama bliver en fantastisk kunstnerisk afslutning på Schmidt, Hammer og Lassens kubistiske ARoS-bygning. Alle århusianere og byens besøgende kan nu se frem til, at værket snart står færdigt og bliver et vigtigt arkitektonisk landmærke i Århus, der afslører ellers uopdagede dimensioner i relationen mellem byen, bugten og himmelrummet”.

UNIKT VARTEGN

Med Your rainbow panorama ønsker Olafur Eliasson at benytte ARoS’ centrale placering til at skabe et nyt vartegn for ARoS og Århus. Han forklarer: ”Your rainbow panorama har til formål at synliggøre ARoS og skabe et pejlemærke, der ikke kun henleder opmærksomheden på ARoS, men også fungerer som et slags fyrtårn for de, der ser på det. For mig er relationen mellem museumsbygningen, byrummet, århusianerne og de besøgende i Århus central, og Your rainbow panorama fokuserer især på to grundlæggende kvaliteter: Oplevelsen af udsigten fra taget og udnyttelsen af tagterrassen som et rekreativt område for museets gæster.”

DANTES KOMEDIE

ARoS-bygningen er som koncept bygget over Dantes ”Den Guddommelige Komedie” og med realiseringen af tagprojektet fuldendes projektet, der består af Helvede i form af udstillingskonceptet De 9 Rum på museets nederste etage, Skærsilden som selve museet, og Himmelrummet med Your rainbow panorama på museets tag. Publikum får via trappe og elevator adgang til tagprojektets cirkulære, 52 diameter store glasrundgang, der er formet i lysets farvespektrum. De besøgende kan herfra bevæge sig i et 150 meter langt, panoramisk forløb med 360º udsyn til den omkringliggende by. Selve tagfladen og dens næsten 2000 kvadratmeter beklædes med træ, så den kommer til at udgøre et enestående rekreativt område og en udsigtsplatform for museets gæster et halvt hundrede meter over gadeniveau.

Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af ARoS Århus Kunstmuseum