x

Hans Engell og Kristine Kiilerich beskriver livet i almene boliger

Pressemeddelelse 15. december 2015

I dag udkommer bogen ”Det gode boligliv” skrevet Hans Engell og illustreret af Kristine Kiilerich. Bogen tegner i ord og fotos et aktuelt portræt af livet i en række almene boligområder, ligesom en række nøglepersoner i interviews sætter fokus på værdierne og udfordringerne for de almene boliger i Danmark.

Hans Engell er kendt som politisk kommentator, tidligere redaktør på Ekstra Bladet og forhenværende toppolitiker hos de konservative. Men han er også journalist og har fulgt udviklingen i de almene boliger i Danmark igennem årtier.

Kristine Kiilerich er ikke på samme måde kendt i offentligheden. Hun er en lovende, ung dansk pressefotograf, som især har markeret sig med udpræget evne til at komme tæt på mennesker – uden at de føler sig intimideret af kameraet.

Bogen titel stammer fra en kampagne, som Realdania har afholdt. Kampagnen hed ”Det gode boligliv” og handlede om at udvikle projekter og vilde ideer til at skabe et bedre liv mellem boligerne i almene boligområder. Der indløb mange forslag, og 71 af dem blev støttet. I bogen beskrives fem af disse projekter - i Nørresundby, Aarhus, Esbjerg, Herlev og København. Engell og Kiilerich søger svar på spørgsmålene: Hvordan er de blevet til? Hvad har de betydet for boligområdet? Og hvad er det for nogle kræfter og værdier, som får folk til at engagere sig i det sted, de bor? Bogen rummer også fem interviews med nøglepersoner, som alle – hver fra deres synsvinkel – giver et bud på de almene boligers udfordringer og muligheder.

Bogen er udgivet af Realdania og BL – Danmarks Almene Boliger i fællesskab. Den kan købes i udvalgte boglader og koster 165 kroner.

Fotos til pressebrug kan hentes her: http://kortlink.dk/k38m

Pressemeddelelsen er udsendt af BL - Danmarks Almene Boliger.