x

Loopet ved Værebro Park klar til indvielse

Pressemeddelelse 2. juni 2016

Det nye gangareal, Loopet, er en del af den nytænkte Værebro Park, og skal inspirere til leg, naturoplevelser og hyggelige gåture. Projektet er en del af Realdanias kampagne Det gode boligliv og indvies torsdag den 9. juni.

Værebro Park er under forandring, og en af forandringerne er Loopet - et nyt samlingspunkt for områdets beboere - som også forbinder den lokale skole og svømmehal med et helt nyt stisystem, der gør det langt nemmere at komme rundt i området.

Indvielsen starter kl. 15.00 og der vil være taler af:
-
Karin Søjberg Holst, borgmester i Gladsaxe Kommune
-
Programchef Astrid Bruun Thomsen, Realdania
-
Jytte Jensen, Formand for selskabsbestyrelsen, Gladsaxe almennyttige Boligselskab samt Martin Karbech Mouritsen, Formand for afdelingsbestyrelsen, Afdeling Værebro Park

Derefter vil der være optræden med musik af unge fra Værebro Park.

Loopet er bygget af stål og er udtænkt i tæt samarbejde med beboere og andre aktører i området som en del af parkens stisystem. Det skal samtidig fungere som opholdsrum for skolens elever og parkens gæster, der kan stoppe op ved udkigsposten på toppen og nyde udsigten til søen og resten af Værebro Park. Fra toppen af Loopet fører en rutsjebane tilbage til stisystemet. Man kan også gå videre og følge en gangbro, der går igennem trætoppene og løber langs med søen. I mørke vil Loopet og stisystemerne blive belyst med YOLO-lampen - et af Værebro Parks kendetegn.


Gladsaxe Kommune har tyndet ud i parkens beplantning og har fået åbnet mere op for hele området. Nordvand har bidraget til, at søens kanter er blevet renset for affald, og sammen med den nye belysning har det givet parken et helt nyt udtryk. For skolens elever betyder det endnu bedre muligheder for gode naturaktiviteter i undervisningen.

Loopet er tegnet af Holscher Nordberg Architects og er finansieret via Realdanias kampagne Det Gode Boligliv samt med økonomisk støtte fra A.P. Møller Fonden og Udlodningsmidler til friluftsliv. Desuden har Gladsaxe Kommune været en stor del af projektet, og DAB har bidraget med gratis rådgivning. Projektet kunne ikke være stablet på benene uden en masse energi og koordineringsarbejde fra disse samarbejdspartnere, og Loopet er et godt eksempel på, hvordan boligorganisationen og Gladsaxe Kommune samarbejder om at udvikle området omkring Værebro Park.

Borgmester i Gladsaxe Kommune, Karin Søjberg Holst, er begejstret for projektet og det gode samarbejde: ”Loopet og hele området omkring det, er et rigtigt godt eksempel på, hvad vi kan skabe, når vi går sammen”, siger hun.

Formand for Gladsaxe almennyttige Boligselskab, Jytte Jensen, glæder sig til at Loopet skal tages i brug: ”Med Loopet bliver hele området anderledes og spændende, og alting bliver langt bedre forbundet. Området har ligget lidt stille, så det bliver interessant, at der bliver åbnet op”, siger Jytte Jensen.      

Astrid Bruus Thomsen, programchef i Realdania, siger: ”Loopet er ét stort byrums-møbel, som på en sjov og inviterende måde binder vigtige funktioner sammen på kanten af boligområdet. Det bliver et sted, hvor besøgende til svømmehallen, skolebørnene og folk på tværs af Værebro Park og parcelhuskvartererne kan mødes til samvær, ophold og bevægelse for alle aldersgrupper. Loopet har gjort en mørk og utryg bagside til et markant rekreativt mødested i byen, som jeg håber vil bringe mange hyggelige og sjove stunder til borgerne i området.”  

FAKTA

Bygherre: Gladsaxe almennyttige Boligselskab
Placering: Gladsaxe Kommune
Rådgiver: Holscher Nordberg Architects

Entreprenør: Logik & Co

 

Om kampagnen Det gode boligliv:
Realdanias kampagne Det gode boligliv har afsæt i de almene boligorganisationers lange og stærke tradition for at skabe gode rammer for fællesskab og et godt naboskab med plads til alle. Målet med kampagnen er at bidrage til nytænkning af de fysiske rammer omkring livet i de almene boligbebyggelser og dermed en positiv udvikling af boligområdernes fremtid. Realdania har med Det gode boligliv støttet i alt 71 projekter i kampagnens to ansøgningsrunder i 2012 og 2013. De første projekter er ved at være færdige. Projekter, der har fået støtte i 2013, vil løbende blive færdige frem til 2016.