x

BIG fik hjælp af Billunds børn og borgere

Pressemeddelelse 10. september 2015

Stjernearkitekterne fra BIG – Bjarke Ingels Group – blev nærmest blæst omkuld af legende, lærende og kreative ideer, da de onsdag den 9. september satte Billunds børn, borgere, handels- og erhvervsliv samt politikere stævne for at få input til en kommende byvison for Billund By.

Over 250 personer var mødt frem i Billund Centret for at komme med deres input til den kommende visionsplan, som BIG og kulturdesign bureauet Urgent står i spidsen for at lave.

Visionsplanen udarbejdes i samarbejde mellem Billund Kommune, Realdania og KIRKBI.

De seneste måneder er der gennemført analyser, interviews og studeret potentialer og udfordringer i Billund, og resultaterne af det store arbejde blev serveret ved mødet, der indeholdt tre workshops, hvor deltagerne kom med input til den kommende visionsplan.

Og input var der mange af. Børnene vil blandt meget andet have klatrepark i skoven med huler og parkourbaner til børn i alle aldre, og de tog hurtigt fat på at bygge deres visioner med LEGO-klodser.

- Med Børnenes Hovedstad fik vi en fantastisk vision for Billund tilbage i 2009. Den vision er i fuld gang med at blive foldet ud og skal naturligvis være retningsgiver for den kommende byvision, siger borgmester Ib Kristensen.

Lige midt i Billund Centrum er LEGO House klar til rejsegilde om en måned, og inden for få år skal Billund have plads til to jernbanestationer.  

Der er byggekraner overalt, og lokalplanerne står i kø. Der er ingen tvivl om, at vi samlet set er helt i top i Danmark målt på private og offentlige investeringer. Derfor har vi brug for en ny byvison af international format der sætter nye, ekstraordinære standarder for byudvikling med børn og deres forældre i fokus. Ambitionen er at tydeliggøre Billund som en international turismedestination men også som BYEN for virksomheder, der arbejder inden for leg, læring og kreativitet, siger Ib Kristensen.

De næste måneder skal BIG og Urgent arbejde videre med de hundredevis af ideer og input, de fik med fra mødet med Billunds børn og borgere, og den 25. november kommer de igen til Billund for at præsentere udkastet til en egentlig visionsplan ved et nyt borgermøde.

Denne pressemeddelelse er udsendt af Billund Kommune.

Billund Kommune, Realdania og KIRKBI gik i december 2014 sammen om skabe en ny bæredygtig visionsplan for udvikling af Billund By. En plan der kan sætte retning for de kommende års investeringer i byen og synliggøre byens særlige karakter som Børnenes Hovedstad med leg, læring og kreativitet som omdrejningspunkt.