x

Carlsberg åbner sig som byområde

Pressemeddelelse 22. juni 2010

Det første nye byrum på Carlsberg - Tap E Plads - indvies torsdag 24. juni. Det sker i et samarbejde mellem Lokale- og Anlægsfonden, Realdania,Københavns Kommune og Carlsberg, hvor syv millioner kroner er sat af til at skabe tre nye, midlertidige pladser, der inviterer til leg, liv og bevægelse.

Carlsberg er ikke længere et lukket produktionsområde, men derimod en bydel, der nu åbner sig mod københavnerne med nye byrum og haver. Første plads i rækken af tre midlertidige byrum hedder Tap E Plads og indvies på torsdag kl. 18.00.

Det betyder, at besøgende på Carlsberg fremover vil kunne slå sig ned i byrummet, grille eller bevæge sig rundt på et nyt sidde/klatre-landskab bestående af tunge egetræs-sveller. De kan også snuppe sig en kop kaffe på Tap E Plads' nyåbnede café, Café Elefanten, der har udeservering, eller gå på opdagelse i den gamle bryggers unikke have. J. C. Jacobsens Have er på størrelse med Kgs. Nytorv, og har - til trods for at den har været åben i over et år - stadig noget hemmeligt over sig.

Byliv på Carlsberg

Lokale- og Anlægsfonden, Realdania, Københavns Kommune og Carlsberg har rykket hurtigt med at få byrumsprojektet op at stå. Ideen med det hele er at åbne området for københavnerne og skabe liv, mens Carlsberg kvarteret i de kommende år vokser frem. I alt syv millioner kroner er investeret i at skabe de nye by- og bevægelsesrum.

Tap E Plads er det første af tre byrum og ligger foran Dansehallerne. I løbet af august/september åbner to andre pladser, og de nye byrum kommer i alt til at omfatte 25.000 m2. Byrummene er udtænkt af to kreative teams - Keinicke & Overgaard + UIWE samt Primus Arkitekter + Streetmovement. De har i foråret arbejdet på at komme med ideer til at skabe liv og tiltrække mennesker til de store pladser.

I forvejen er en lang række beboere rykket ind i de tidligere produktionsbygninger, som bl.a. lægger hus til Dansehallerne, Idrætsfabrikken, gokartcenter, koncert- og konferencefaciliteter, gallerier, arkitekter, billedkunstnere, designere og grafikere. Alle har de etableret sig her med en drøm om at bo i et livligt område, som senere skal blive et enestående kvarter i København.