x

Bill Clinton aflyser sit besøg i København onsdag 2. november.

Pressemeddelelse 1. november 2011

Realdania aflyser konferencen ”Civilsamfundets filantropiskestemmer” 2. november. Årsagen er, at USA's tidligere præsident Bill Clinton, der skulle have været konferencens hovedtaler, netop har aflyst sit besøg i København. Konferencens udsættes derfor til foråret 2012.

”Vi har netop modtaget beskeden om, at Bill Clinton har måttet aflyse sin deltagelse i Realdanias konference ’Civilsamfundets filantropiske stemmer’ i morgen. Det er vi rigtigt kede af. Bill Clinton har siden han forlod præsidentembedet i 2001 markeret sig som én af verdens førende filantroper. Han er vigtig for den debat, vi gerne vil skyde i gang i Danmark, om filantropiske fonde og foreningers måde at arbejde på. Vi har derfor valgt at udsætte hele konferencen til foråret 2012, og arbejder intenst på at gennemføre konferencen med samme oplægsholdere, som planlagt,” siger Flemming Borreskov, adm. direktør i Realdania.

Konferencen skulle have sat fokus på, hvordan filantropiske fonde og foreninger kan gøre en forskel som en tredje mulighed ved siden af erhvervslivet og det offentlige. Hovedtalerne USA's tidligere præsident Bill Clinton og erhvervsredaktør ved det britiske ugemagasin The Economist, Matthew Bishop, der er forfatter til den anmelderroste bog ”Philanthrocapitalism – how giving can save the world”, er begge nøglepersoner i den internationale debat om fremtidens filantropi, og på konferencen skulle de være med til at sætte fokus på, hvilken rolle de filantropiske fonde og foreninger kan have i samfundsudviklingen. Fra Danmark skulle den tidligere koncernchef i Tryg, Stine Bosse, samt Odenses borgmester, Anker Boye, og professor, dr.phil. Anker Brink Lund have deltaget i debatten.

Baggrunden for, at Bill Clinton med øjeblikkeligt varsel har aflyst sit besøg i København er meddelelsen fra U.S. Department of State om, at USA's udenrigsminister Hillary Clintons mor, Dorothy Howell Rodham, er alvorligt syg. ”Vi har sympati for Bill Clintons beslutning, og sender vores tanker til familien Rodham Clinton”, udtaler Flemming Borreskov.