x

Ny formand udpeget for Dansk Arkitektur Center

Pressemeddelelse 25. januar 2017

Regeringen og Realdania har udpeget to nye medlemmer til Dansk Arkitektur Centers bestyrelse. Ny formand bliver Jacob Holm, CEO i Fritz Hansen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
”Dansk arkitektur og byplanlægning er internationalt kendt for kreativitet, kvalitet, bæredygtighed og for et stort fokus på borgernes livskvalitet. Dansk Arkitektur Center skal være med til at sørge for, at de danske kvaliteter i endnu højere grad omsættes til danske arbejdspladser og eksport. Jeg er sikker på, at Jacob Holm med sin erfaring er den rette til at løfte de opgaver, og jeg vil samtidig gerne takke den afgående formand, Flemming Borreskov, for hans indsats." 

I løbet af 2018 flytter Dansk Arkitektur Center i nye lokaler i Rem Koolhaas’ BLOX-byggeri, der opføres af Realdania på Københavns havn. De kommende år bliver det en af DACs store opgaver at gøre det til afsæt for et formidlings- og udstillingssted i verdensklasse, der skal sætte dansk arkitektur, ingeniørkunst og bæredygtig byudvikling på dagsordenen.

Kulturminister Mette Bock:
”Byrum og landskaber påvirker os som mennesker, og de præger vores samfund – på godt og ondt. Derfor er det vigtigt, at vi tager arkitekturen alvorligt og stræber efter høj kvalitet. Netop det er vi gode til i Danmark, hvor arkitekturen er med til at gøre vores hverdag bedre og enklere. Da det samtidig er en betydelig økonomisk drivkraft, håber jeg, at Dansk Arkitektur Center og den nye bestyrelse vil sætte yderligere fokus på, hvordan arkitekturen kan bidrage til at skabe innovation og udvikling i vores samfund.” 

Adm. direktør Jesper Nygård, Realdania:
"Når DAC i løbet af 2018 flytter ind i BLOX, bliver resultatet et helt nyt arkitekturcenter med en række enestående nye muligheder. Blandt andet langt bedre konference- og udstillingsmuligheder med plads til flere udstillinger samtidig. Men også – takket være de nye flotte rammer og beliggenheden – en langt stærkere appel til danske og internationale turister. DAC’s ambitiøse mål er at gå fra 50.000 til 200.000 gæster om året, og de kommende år bliver således en enestående mulighed for DAC til både at udvikle den stærke faglighed og kontakten til et bredere kulturpublikum."

Formand Jacob Holm:
"Dansk Arkitektur Center spiller en vigtig rolle i at fremme smart og bæredygtigt byggeri og byudvikling. I 2018 åbner det nye Dansk Arkitektur Center som en del af en kreativ hub på havnefronten i København ved siden af Den Sorte Diamant. Jeg ser frem til at bidrage til, at den kreative hub bliver et udstillingsvindue ud i verden, hvor vi får vist de fremmeste løsninger og kompetencer inden for arkitektur, byudvikling og design.

Regeringen og Realdania har et partnerskab om Dansk Arkitektur Center. Dansk Arkitektur Center blev stiftet i 1985.

Dansk Arkitektur Centers nye bestyrelse

Jacob Holm, CEO i Fritz Hansen A/S (formand)
Kristine Jensen fra Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
Peder Baltzer Nielsen, Stadsarkitekt Aalborg Kommune  
Jesper Nygård, adm. dir. i Realdania 
Sigmund Lubanski, Underdirektør i Erhvervsstyrelsen