x

Ny udstilling: Byen er vores dagligstue

Pressemeddelelse 14. oktober 2016

DAC-udstillingen ’Our Urban Living Room’ viser den toneangivende tegnestue COBE’s vision om at gøre byrummet til en dagligstue gennem en række af tegnestuens projekter. Og så har udstillingen skabt et helt unikt koncept, hvor publikum udover at besøge udstillingen også kan tage på besøg hos COBE og opleve arkitekturen helt tæt på.

På kun 10 år har COBE sat sit umiskendelige præg på København med blandt andet den nye Nørreport Station og Israels Plads. Projekterne er skabt ud fra tegnestuens syn på arkitektur som social motor og vores moderne brug af byen som en udvidet dagligstue. Det arbejde kan nu opleves på en ny udstilling på Dansk Arkitektur Center. 

Dan Stubbergaard, arkitekt og grundlægger af COBE siger:
”I dag bruger vi vores by på en helt anden måde end for bare 20 år siden. Havnen er blevet byens største park, og cykelkulturen blomstrer. Byens biblioteker er gået fra at være et sted, man låner en bog, til at være et sted, hvor den studerende tilbringer en hel arbejdsdag, en familie bruger en søndag formiddag og en hjemløs kan læse dagens avis. Byen er blevet vores dagligstue. Mange af os, der bor i København, har ikke kæmpestore lejligheder, så det at bruge byen som opholdssted og udvidelse af vores eget hjem er blevet en naturlig del af livet”.

København med COBEs øjne

Udstillingen ’Our Urban Living Room’ viser, hvordan COBE er med til at guide bymennesker til at indgå i nye, sociale rammer i byen, og præsenterer publikum for nogle af tegnestuens mest markante projekter i København. 

Blandt andet projekter som den nye Nørreport Station, Israels Plads, Biblioteket på Rentemestervej, Børnebyen på Prinsessegade og Danmarks nye Rockmuseum i Roskilde. Derudover vil publikum også få indblik i nogle af de fremtidige projekter, der skal være med til at forme København – for eksempel var det COBE, der i februar vandt konkurrencen om at tegne omdannelsen af Papirøen. 

Oplev arkitekturen helt tæt på

’Our Urban Living Room’ er kurateret og udviklet af COBE og Dansk Arkitektur Center med støtte fra Realdania. Den skaber en ny form for udstillingsoplevelse, der bygger bro mellem DAC, COBE og de fysiske projekter ude i byen. COBE har kontor på Papirøen, ikke langt fra DAC. Udstillingen sender de besøgende ud i byen mellem de to lokaliteter og videre rundt på Christianshavn for at opleve COBE’s projekter helt tæt på. 

Udstillingen byder også på rundvisninger i projekterne og guidede gåture hver søndag. Publikum vil kunne bidrage til et digitalt kort, hvor man kan mappe de bedste offentlige steder i byen til for eksempel at slappe af og holde fest – de steder, hvor byen bliver til en udvidet dagligstue. 

’Our Urban Living Room’ er en del af DAC’s udstillingsserie Close Up, der sætter fokus på toneangivende danske arkitektvirksomheder, der er med til at videreudvikle og definere arkitekturens rammer og potentiale i og uden for Danmarks grænser. Tidligere udstillinger inkluderer BIG (2009), 3XN (2010) og Lundgaard & Tranberg (2014). 

Udstillingen åbner i aften, den 14. oktober, på Kulturnatten og vises indtil den 5. januar 2017. Entre: 60 kr.
Udstillingen kan ses på Dansk Arkitektur Center på Strandgade 27B, 1401 København K og sender den besøgende videre til COBE på Trangravsvej 6, 1436 København K.