x

Udstilling: Indiske håndværkstraditioner gentænker arkitekturen i det 21. århundrede

Pressemeddelelse 14. januar 2016

Oplev indisk arkitektur når Studio Mumbai fra i dag gæster Dansk Arkitektur Center med udstillingen ’Studio Mumbai – imellem solen og månen’. Her kan du opleve, hvordan den indiske arkitekturvirksomhed placerer sig mellem øst og vest – med solide rødder i indisk håndværk og byggeskik, samtidig med at blikket er rettet ud mod verden.

Den indiske arkitektvirksomhed Studio Mumbai har opnået international opmærksomhed ved at fokusere på indiske byggetraditioner, som de overfører til moderne, bæredygtige bygninger. 

Grundlægger af Studio Mumbai, Bijoy Jain, er arkitektuddannet i vesten og mener, at der er et stort potentiale i, at udforske hvordan vesten og østens tilgang til arkitektur kan integreres.

Bijoy Jain siger: ”Som arkitektuddannet i vesten har jeg måtte lære at arbejde mellem to forståelser af tid. På den ene side er det, jeg kalder for Greenwich tid, den er globaliseret, kodificeret og baseret på jordens bane om solen. På den anden side er tiden, der er inddelt efter månens faser, baseret på tidevand og monsuner, som stadig er af stor betydning i det indiske samfund. Der er et stort potentiale i at udforske, hvordan de to måder at fungere på kan integreres. Det er det, der er meningen med mit arbejde, og som forklarer udstillingens undertitel – mellem solen og månen.” 

I udstillingen deler Bijoy Jain sit syn på Indien, og han giver et indblik i arkitektvirksomhedens filosofi, inspirationskilder og arbejdsproces – noget der kan udfordre det vestlige syn på arkitektur. Fx skiller arkitekturvirksomheden sig ud ved at have flere håndværkere ansat end arkitekter, og prototyper udarbejdes i 1:1, hvilket giver en helt anden arbejdsproces. 

Udstillingen er kurateret og udviklet af Studio Mumbai og Arc en Reve. Visningen i Dansk Arkitektur Center er støttet af Realdania.
 
Udstillingen kan ses på Dansk Arkitektur Center fra den 14. januar til den 6. marts 2016.