x

Nu åbner Det Nye X-hus

Pressemeddelelse 22. juni 2017

Fredag den 23. juni 2017 indvier Vester Hæsinge Det Nye X-hus. Når snoren er klippet bliver dagen fejret med taler, fællesspisning, sankthansbål og musik.

For to år siden lå der en gammel skole på Birkevej i Vester Hæsinge på Sydfyn. Men nu er skolen blevet omdannet til et nyt og moderne aktivitets-, kultur- og medborgerhus. Huset går under navnet Det Nye X-hus, og fredag den 23. juni skal de nye rammer indvies.   

Både håndværkere, lokale, samarbejdspartnere og andre involverede er inviteret, når den røde snor til Det Nye X-hus klippes på fredag. Der vil blandt andet være en åbningstale og mulighed for at deltage fællesspisning, der er sponsoreret af byens lokale. 

Aftenen bliver afsluttet med et sankthansbål på X-husets sportsplads, og derefter vil der være efter-fest med musik og dans. Hele dagen er der åbent hus og aktiviteter, som skal give en smagsprøve på, hvordan huset fremover skal anvendes.  

Aktivitetshuset skal nemlig rumme flere forskellige aktiviteter såsom lektiecafe, madklub, værksted, mentoraktiviteter og meget mere. Midt i X-huset ligger en stor glasbygning, der bliver omtalt som byens dagligstue. Dagligstuen skal agere uformel samlingssted, hvor lokalområdets børn, ældre og familier kan komme forbi alle ugens dage – fra morgen til aften.

I den anden halvdel af bygningen åbner Børne- og Ungerådgivningen inden længe MDvuns-huset, hvor kommunen vil samle en stor del af deres forebyggende indsats over for børn, unge og famili-er, der har det svært. Samtidigt starter Ungdommens Røde Kors, i samarbejde med Brobyskolerne og X-Huset/MDvuns-huset, en helt ny type frivilligdrevet aktivitetshus for børn og unge. 
 
Det Nye X-hus er støttet gennem Realdanias program Rum for alle, som styrker fællesskabet og tager et særligt hensyn til sårbare mennesker. Derudover er opførelsen af Det Nye X-Hus blevet til med støtte fra Lokale og Anlægsfonden, Faaborg Midtfyn Kommune, KEN Fonden samt lokale borgere og virksomheder.