x

Fotoudstilling i Rundetårn viser livet uden for byerne

Pressemeddelelse 31. maj 2016

Der er liv derude. Fra den 4. juni bliver op mod tusinde fotos, taget af mennesker fra alle dele af landet, vist på fotoudstillingen #DETSERDUIKKEIBYEN i Rundetårn.

Fotoprojektet #DETSERDUIKKEIBYEN er udviklet af DR Kunstklub og Realdania i samarbejde med Copenhagen Photo Festival og BOLIUS. Målet med projektet har været at få folk uden for byerne til at vise alt det smukke, sjove, skæve og skøre frem, som de oplever i livet uden for byen. Idéen har været at se, om man derved ville få et modbillede til dét, der ofte tegnes af yderområderne.

 

Ikke mindre end 10.000 billeder er indsamlet, og mange hundrede af disse – af alt fra dansende køer, gribende smuk natur og lamper i fodboldmål til grise i grønne skraldespande - kan opleves i Rundetårn i København fra lørdag den 4. juni.

Udstillingen består delvist af fotos udvalgt af en fagjury, bestående af forfatter og foredragsholder Knud Romer, fotograferne Janus Engel, Søren Rønholt og Kia Hartelius - samt leder af Copenhagen Photo Festival Maja Dyrehauge Gregersen. Udstillingen består også af en række fotos, som med deres indlejrede historier i særlig grad har imponeret kuratorgruppen fra DR og Realdania.

 

Kuriøst nok ender de mange billeder af livet uden for byen nu faktisk med at blive vist i byen. I hjertet af København.

 

Projektet viser mangfoldighed

For projektleder Ole Huld Jakobsen fra DR Kunstklub har indsamlingen af fotos været en spændende rejse ind i livet væk fra storbyerne. ”Når man modtager så store mængder af fotoreportager fra folk i alle aldre og fra alle dele af landet, kan man ikke undgå at blive klogere på både sig selv og på det land, som man lever i. Mangfoldigheden har været enorm, og det er fedt at se den stolthed, der præger rigtig manges bidrag. Jeg kommer selv fra det totale bøhland og er vokset op med kokasse-tips og kærlighed til store landbrugsmaskiner, og det er mindst ligeså meget Danmark, som det man ser, når man går rundt i de store byer,” siger han.

 

Stine Lea Jacobi, programchef i foreningen Realdania, tilføjer: ”De mange tusinde billeder viser yderområdernes store kvaliteter og jeg er sikker på, at de kan være med til at skubbe til det lidt fastlåste billede af livet uden for de større byer. DETSERDUIKKEIBYEN har fået en masse historier frem. Historier om fællesskab på tværs af generationer. Om plads til det smukke og det skæve, og til drømme skabt af mennesker, der mødes i små samfund og store landskaber. Det er forhåbentlig også dét man vil få en oplevelse af, når man besøger udstillingen i Rundetårn.”

 

Udstillingen #DETSERDUIKKEIBYEN kan opleves i Rundetårn fra den 4. juni og frem til den 3. juli 2016. Åbningstider hver dag klokken 10-20.

 

Det siger de om projektet

”Det, en barnesjæl skal laves af, er et liv på landet”, siger Knud Romer, forfatter og jurymedlem.

"Det har været interessant at følge tilblivelsesprocessen af den færdige udstilling fra de første billeder begyndte at tikke ind sidste sommer til at sidde i dommerpanelet og diskutere, hvad vi egentlig forstår ved "det ser du ikke i byen". Når det kommer til stykket viser det sig, at vi alle har nogle meget klare følelser og forestillinger om hvad "landet" er. Og vi var påfaldende enige om den endelige udvælgelse," siger Maja Dyrehauge Gregersen, leder af Copenhagen Photo Festival.
 

Om projektets parter
DR Kunstklub er et landsdækkende community, der laver interaktive kunstprojekter på alle tænkelige platforme. Alle kan være med.


Realdania er en filantropisk forening med godt 146.000 medlemmer. Realdania arbejder med at skabe livskvalitet for alle gennem det byggede miljø. Realdania arbejder med huse og bygninger, i områderne mellem husene, i byerne og i landsbyerne. Det sker ofte i samarbejde med andre aktører, f.eks. kommuner, virksomheder, andre foreninger og fonde.

Læs mere:

www.dr.dk/detserduikkeibyen

www.realdania.dk/detserduikkeibyen


Pressemeddelelsen er udsendt af DR.