x

Anders Morgenthaler – Orden fjerner fantasien

Pressemeddelelse 22. januar 2016

Månedens dommer i fotokonkurrencen Det Ser Du Ikke I Byen er Anders Morgenthaler. Han er vild med et billede af en gammel lade!

Anders Morgenthaler er ret træt af naturfotos

- Ok, jeg vil jo ikke være negativ, men det med at tage billeder af naturen er helt vanvittigt kedeligt for andre at se på. Kan vi blive enige om at det med at dokumentere fotografisk har taget overhånd?

 

Anders Morgenthaler er en meget flink mand, men det var lidt en kamp for tegneren og filminstruktøren at komme gennem hele bunken af fotos, som Realdania og DR Kunstklub havde taget med til ham.

 

Foreløbig er der sendt over 7000 fotos ind fra hele landet i forbindelse med fotokonkurrencen Det Ser Du Ikke I Byen, hvor de bedste fotos bliver udstillet i Rundetårn i juni under Copenhagen Photo Festival.

 

Orden fjerner fantasien

Nogle af billeder vakte dog begejstring. Bl.a. et foto af et gammelt toilet, der fik følgende ord med på vejen.

 

- Det her er fedt. Vi ser et gennemsmadret toilet, og det ser helt sindssygt ud. Det er helt absurd og ligner noget, der er konstrueret til et væsen, der ikke findes. I sådan et foto er der masser af historier. Det er fyldt med liv og insekter, der bobler rundt.

 

Morgenthalers favorit var dog et foto taget af Mogens Bjergby, hvor man ser en smedje ved Hundested Havn, hvor et skilt på væggen siger: Orden fjerner fantasien.


ORDEN FJERNER FANTASIEN - Det er jo rigtigt nok, men det er altså ingen undskyldning for at hele din ejendom ligner lort.

Anders Morgenthaler

 

Anders Morgenthaler kårer vinderen

Anders Morgenthaler kårer vinderen

Se video af Anders Morgenthaler, hvor han kårer vinderen

 

 

 

Du uploader fotos på Instagram, Facebook, Twitter med #detserduikkeibyen eller mailer til komm@realdania.dk