x

Vinder i fotokonkurrence er vild med tåge og dis

Pressemeddelelse 12. november 2015

Henrik Emtkjær Hansen fra Ribe vinder Det Ser Du ikke i Byen oktober måneds fotokonkurrence

Hver måned kårer en dommer sit favoritfoto i forbindelse med fotokonkurrencen Det Ser Du Ikke I Byen. I denne måned er det Instagrammeren /littlemycph, der har kigget 5000 fotos igennem. Hun har valgt et smukt foto af et dige lidt uden for Ribe. Fotografen er Henrik Emtkjær Hansen fra Ribe

Henrik er født og opvokset i Sønderjylland, bosiddende i Ribe med sin familie, og så arbejder han til dagligt som folkeskolelærer.

Prøv at beskriv dig selv som fotograf.

- Jeg fotograferer primært landskaber og bruger naturen og særligt Vadehavs-området som afsæt og inspiration. Det blæser jo tit herude i det yderste Danmark, alligevel er der også en ro i de flade landskaber, og en følelse af uendelighed, og jeg tror det netop er det jeg gerne vil afbilde i mine fotos.

Egentlig fotograferer jeg ikke vanvittigt meget, det kommer sådan lidt i bølger, så når jeg gør, så bliver det til mange fotos ad gangen.

Fortæl os lidt om dit vinderfoto.

- Fotoet er taget lige midt på det dige lidt udenfor Ribe, der går langs Vadehavets kyster og beskytter marker og huse fra oversvømmelse. Jeg kan godt lide at fotografere landskabet og dets objekter indhyllet i tåge og dis, og jeg ønskede at indfange symmetrien i digernes form, hvor man normalt kan se dem strække sig nærmest uendeligt. Tågen sætter jo en naturlig begrænsning for udsigten, men giver samtidig en fed effekt som ikke kan gengives eller tilføjes i efterbehandling.

Hvad kendetegner et godt foto for dig?

- Et godt foto er for mig et foto, der fortæller en historie eller fremkalder en speciel følelse. Jeg er glad for mange slags fotografer og genrer, men sætter generelt pris på et velkomponeret foto, der gengiver en stemning eller følelse, som kan være enten god, dårlig, undrende, vild, rolig, tom, sprudlende, farlig, modig, opmuntrende, forhåbningsfuld, afslappende - find selv på flere. Man ved det når man ser det - om genren så er natur, dokumentar, street eller portræt er for mig underordnet.

Du er blevet valgt som vinder af en Instagram-profil med 30.000 følgere. Får det dig til at tænke over om du skal gøre mere ud af din egen Instagramprofil?

- Jeg tænker først og fremmest, at jeg er glad og stolt, særligt fordi jeg er bekendt med Mette Willerts (@littlemycph) fotos på Instagram og har fulgt hende nogen tid. Det er nogle virkelig flotte fotos hun præsenterer på sin profil.

- På nuværende tidspunkt tænker jeg ikke, at jeg gør andet end at fortsætte med at uploade fotos til min Instagram med jævne mellemrum, og glæde mig over alle de flinke mennesker, som har lyst til at følge med i det.

Hvis du har fået lyst til at følge Henrik på Instagram, så kan du finde ham under navnet /henrikemtkj