x

Nordjysk vinder i fotokonkurrence

Pressemeddelelse 19. oktober 2015

Månedens vinderfoto i fotokonkurrencen Det Ser Du Ikke I Byen er taget af nordjyden Emilie Nitschke fra Aalborg. Billedet viser fire grønne containere, der er fyldt med døde grise.

”Billedet er dramatisk og sætter gang i en lang række spørgsmål om sygdom og om, hvordan vi holder de dyr, som vi spiser. Hvorfor er det, at grisene ligger i containere og ikke nede i en køledisk i supermarkedet, ” spørger kunstneren Eva Merz, der har kåret månedens bedste foto blandt de mange indsendte bidrag. DR Kunstklub vælger hver måned frem til kampagnens afslutning i april næste år en uvildig kunstner, der kårer månedens bedste billede.

Vinderfotoet er taget i landsbyen Ejdrup små 40 kilometer fra Danmarks fjerdestørste by Aalborg. Emilie Nitschke mener, at fotoet i høj grad viser en tydelig forskel mellem land og by.

"Da jeg skulle sende mit forslag ind til konkurrencen var jeg først inde og kigge på de andre billeder, og da jeg så de mange idylliske og meget smukke billeder, var jeg lige ved at droppe at sende mit billede. Men livet på landet er lige så meget smukke sensommeraftener, fuglesang og blomsterkranse i håret, som det er gyllelugt, døde grise og hundredevis af fluer i sommersæsonen," siger Emilie Nitschke om billedet.

Ambitionen for fotokonkurrencen ’Det Ser Du Ikke i Byen’, der er blevet til i et samarbejde mellem Realdania, DR Kunstklub, Copenhagen Photo Festival og Bolius, er via interessante, sjove og anderledes fotohistorier at sætte fokus på livet i Danmark uden for de største byer. Samlingen af fotos fra livet langt væk fra storbyen bliver i sidste ende til en udstilling i Rundetårn i København under Copenhagen Photo Festival i juni 2016.

Det Ser Du Ikke i Byen-kampagnen tæller allerede over 5.000 fotos.
Realdania modtager løbende fotos frem til den 1. april 2016 og i næste måned er det den danske tegner, forfatter og filminstruktør Anders Morgenthaler, der udvælger månedens vinderfoto.

Danmarks Radio har talt med Emilie Nitschke om hendes tanker bag for sit vinderfoto.