x

Horslunde fortjent kåret til Årets Landsby

Pressemeddelelse 12. maj 2010

Landsforeningen Landsbyerne i Danmark har i dag offentliggjort, at titlen som Årets Landsby i 2010 er gået til Horslunde. Lolland Kommune hilser naturligvis kåringen velkommen og håber på, at den kan bidrage til den positive udvikling af området.

”Jeg vil gerne ønske Horslunde tillykke,” siger borgmester Stig Vestergaard. ”Kåringen er en god nyhed for hele kommunen, men den kommer nu ikke bag på mig. Horslunde har et meget aktivt foreningsliv med Horslunde og Omegns Borgerforening i spidsen. Der har gennem flere år været en klar forståelse for, at et attraktivt miljø ikke kun handler om at bevare. Det handler om at udvikle og tænke nyt.”

I komiteens indstilling fremhæves blandt andet det aktuelle projekt Energilandsby Horslunde. Det indgår som en del af Mulighedernes Land, hvor Bornholm, Thisted og Lolland Kommuner i samarbejde med Realdania afprøver nye metoder til skabe landdistriktsudvikling med udgangspunkt i lokale ressourcer.

”Vi er meget glade for samarbejdet med Realdania,” udtaler Stig Vestergaard. ”Det giver mulighed for at arbejde målrettet med nye initiativer, og Horslundes fokus på energibesparelser og bæredygtighed passer perfekt til Lolland Kommunes klimapolitik.”

”Horslundes borgere og Lolland Kommune fortjener denne anerkendelse af den fælles indsats for at skabe en positiv og bæredygtig udvikling. Vi ser samarbejdet med både kommunen og de lokale ildsjæle som vigtigt, hvis de lokale ressourcer skal udvikles og forankres”, siger Karen Skou, projektleder i Realdania.

Pressemeddelelse udsendt af Lolland Kommune