x

Nu skal Erhvervskorridoren på tegnebrættet

Pressemeddelelse 15. august 2012

Onsdag den 15. august lyder startskuddet for de tre teams, der skal gøre visionen for Erhvervskorridoren ved Kejlstrupvej til virkelighed.

Fra 2016 får 20.000 motorvejsbilister hver dag direkte udsyn til de virksomheder, der etablerer sig i den planlagte Erhvervskorridor på SilkeborgMotorvejen. Silkeborg Kommune har store forventninger til det motorvejsnære erhvervsområde og har gennem projekt MELLEMLAND formuleret nogle overordnede visioner for områdets indhold, udvikling og udseende.

Til at føre visionerne for Erhvervskorridoren ud i livet har Silkeborg Kommune og Realdania udpeget tre rådgivende arkitektteams på baggrund af en prækvalifikation. De tre teams skal både hver for sig og i fællesskab tegne planerne for Erhvervskorridoren. Den 15. august mødes de for første gang på den jord, der skal blive en attraktiv placering for små og store virksomheder.

Processen er tilrettelagt som et såkaldt parallelt opdrag, hvor de tre rådgivende teams i modsætning til en traditionel konkurrence kommer til at kende hinandens projekter og derfor kan ”bestøve” og trykprøve hinandens ideer undervejs.

”Vi ser frem til en utrolig spændende og inspirerende proces, hvor tre hold dygtige og motiverede rådgivere giver et bud på at skabe en visionær og bæredygtig Erhvervskorridor, der binder by og motorvej sammen,” siger borgmester i Silkeborg Kommune, Hanne Bæk Olsen. Målet er at etablere et område, der tiltrækker nye virksomheder, som ser værdien af at bo tæt på både by og motorvej.

”Erhvervskorridoren bliver et helt unikt erhvervsområde, da det som det første i Danmark ligger så tæt på motorvejen. Det giver erhvervsvirksomhederne en enestående mulighed for eksponering over for de 20.000 potentielle kunder, der hver dag kommer til at køre forbi virksomhederne,” siger Hanne Bæk Olsen.

De tre rådgivende teams er udvalgt blandt 13 ansøgere til at præsentere hver deres forslag til en helhedsplan for den nye erhvervskorridor. Forslagene skal give et bud på de planmæssige og arkitektoniske principper for området. Senere på efteråret skal de tre hold blandt andet deltage i forskellige workshops og på en studietur til Holland for at hente inspiration. Når projektet er gennemført, munder det ud i rammerne for en lokalplan.