x

Støtte til udviklingen af FÆNGSLET

Pressemeddelelse 16. december 2014

FÆNGLSET i Horsens får 2,5 mio. kr. fra Realdania til strategisk udvikling, blandt andet en bygningsgennemgang og forundersøgelse af hele fængselskomplekset.

Koncerter, museum, middelalderfestival, krimimesse, cykelløb. Listen af aktiviteter på FÆNGSLET i Horsens er lang og vokser hele tiden. Nu får kulturinstitutionen i Horsens mulighed for at udvikle sig endnu mere målrettet med støtte på 2,5 mio. kr. fra Realdania. 

Pengene skal bruges til en bygningsgennemgang og en teknisk og arkitektonisk forundersøgelse af hele fængselskomplekset samt en businesscase.

Siden den sidste indsatte forlod det tidligere statsfængsel i Horsens i 2006, har man arbejdet intenst på at omdanne stedet til en kulturinstitution med Fængselsmuseet som et centralt element. Men stedet byder også på koncertområde, værksteder, forsamlingshus og gymnastiksal, der udlejes til forskellige arrangementer.

Formand for Fonden Fængslet, Poul Ulsøe, er glad for støtten fra Realdania.

”Vi har i mange år arbejdet for at gøre FÆNGSLET til en bærende kulturinstitution i Horsens. I efteråret blev vores indsats belønnet, da Horsens Kommune købte FÆNGSLET af Freja ejendomme. Nu følger Realdania trop med en bevilling, der gør det muligt at foretage de analyser, der skal til for at udvikle FÆNGSLET til en god forretning. Samtidig får vi arkitektonisk rettesnor, så vi kan tage hånd om bygningernes unikke kulturshistoriske værdier. Det er en god julegave til alle i Horsens, der har arbejdet for at få FÆNGSLET op at stå. ”

Direktør i Realdania, Hans Peter Svendler, siger:

”Det er et kerneområde i Realdanias strategi at skabe nyt liv og bæredygtighed i de ældre bygninger rundt omkring i Danmark, der ikke længere bruges til de oprindelige formål. FÆNGSLET er et rigtig godt eksempel på et sted, hvor den revitalisering er lykkedes. Realdania vil gerne med vores bidrag være med til at sikre, at et godt initiativ og en etableret kulturinstitution kan blive endnu bedre og mere fremtidssikret. ”

Ud over Fonden Fængslet deltager Freja ejendomme i arbejdet med at udarbejde en arkitektonisk helhedsplan og businesscase for FÆNGSLET. Freja ejendomme har som tidligere ejer et indgående kendskab til ejendommen og vil kunne give værdifuld sparring undervejs i processen.