x

Stærke tegnestuer vil udvikle Farum

Pressemeddelelse 24. maj 2011

Seks dygtige tegnestuer er udvalgt til at komme med visionære bud på fremtidens forstæder og fremtidens Farum gennem deltagelse i Furesø Kommunes og Realdanias arkitektkonkurrence "Farum i udvikling".

Arkitektkonkurrencen er én af i alt fem konkurrencer i Realdanias initiativ "Fremtidens Forstæder". Initiativet skal skabe debat om og visioner for en fremtidig bæredygtig udvikling i forstæderne, og i Furesø Kommune skal konkurrencen helt konkret resultere i en helhedsplan for Farum midtby.

Feltet indsnævret til de seks bedste

I alt 21 kvalificerede teams har deltaget i prækvalifikationen, og Furesø Kommune og Realdania har nu i samarbejde indsnævret feltet til seks teams, som er

  • JWH Arkitekter
  • CEBRA og TRANSFORM
  • JUUL | FROST Arkitekter
  • BIG
  • EFFEKT
  • Tegnestuen Vandkunsten  

Spændende bud på byudviklingen

De seks teams går nu videre til selve konkurrencen, som bliver udskrevet den 24. juni.

”Jeg er glad for, at vi har fået så utroligt velkvalificerede teams med i konkurrencen. Det er stærke parter, som vil give os bud på, hvordan vi forbereder Furesø på fremtidens udfordringer,” siger borgmester Ole Bondo Christensen.

Projektleder i Realdania, Astrid Bruus Thomsen, siger: ”Vi ser de seks teams som meget stærke. De repræsenterer hver især brede kompetencer og forstår den kompleksitet, der er i at udvikle en eksisterende by, og hvor der er fokus på bæredygtighed. De valgte teams arbejder typisk meget forskelligt, så jeg tror, der bliver god mulighed for at få forskelligartede og visionære bud på fremtidens forstæder.”

Vægt på bæredygtighed og lokale interesser

Hovedtemaerne i ”Farum i udvikling” er dels bedre sammenhæng og koblinger på tværs af midtbyen, dels mere byliv og nye aktiviteter i midtbyen og dels en styrkelse af boligområdet Farum Midtpunkt.

Furesø Kommune og Realdania lægger desuden vægt på miljømæssig-, social- og økonomisk bæredygtighed, og konkurrencedeltagerne skal tage udgangspunkt i byens nuværende potentialer og respektere lokale interesser.

Vil du vide mere?

Læs mere om Realdanias initiativ ”Fremtidens forstæder” på www.forstaden.dk 

Fakta:

De seks teams består af:

JWH Arkitekter

We architecture
Preben Skaarup landskabsarkitekt
NIRAS
Gitte Malling

CEBRA a/s og TRANSFORM

Møller & Grønborg a/s
TÆKKER RI a/s
MIC - Mobility In Chain
COLLOERS INTERNATIONAL DANMARK a/s

JUUL | FROST Arkitekter

John Pløger
Gottfried Heinzerling

BIG

Grontmij
Thing & Wainø
Boris Brorman Jensen

EFFEKT
ARKITEMA ARCHITECTS
Center for idræt og arkitektur
Bo Grönlund

Tegnestuen Vandkunsten
Esbensen A/S
Sloth Møller A/S
Tyréns AB (SE)
Lise Gamst

Pressemeddelelsen er udsendt af Furesø Kommune.