x

Vandkunsten tegner fremtidens Farum

Pressemeddelelse 29. februar 2012

Tegnestuen Vandkunsten har vundet arkitektkonkurrencen 'Farum i udvikling'. Det blev afsløret den 28. februar i Farum Kulturhus. Projektet beskrives blandt andet som en moderne fortolkning af de københavnske kartoffelrækker.

Tre tegnestuer blev i 2011 udvalgt til finalen i Furesø Kommunes og Realdanias arkitektkonkurrence ’Farum i Udvikling, som er en del af Realdanias initiativ ’Fremtidens Forstæder’. Initiativet skal skabe debat om og visioner for en fremtidig bæredygtig udvikling i forstæderne

Den 28. februar blev vinderforslaget udvalgt. Det er udarbejdet af Tegnestuen Vandkunsten i samarbejde med Esbensen A/S, Sloth Møller A/S, Tyréns AB (SE) og Lise Gamst.

”Vinderprojektet ’Farum folder sig ud’ giver et rigtig godt bud på fremtidens forstad, hvor det er rart og spændende at bo og færdes. Vi har gennem vinderforslaget fået konkrete anbefalinger til fremtidens bystruktur, arkitektur og tæthed. Forslaget er et både visionært og realistisk billede af, hvordan Farum kan udvikle sig med bedre sammenhænge på tværs, en helhedsplan for Farum Midtby og et forslag til en udbygning af Bybækgrunden. Vi glæder os nu til at folde vinderforslaget ud i en efterfølgende debat”, siger borgmester Ole Bondo Christensen.

Borgmesteren sender desuden en stor til alle, der hidtil har bidraget til projektet ’Farum i udvikling’ herunder deltagere, dommerkomitéen og ikke mindst de aktive borgere, som har engageret sig undervejs.

Moderne fortolkning af kartoffelrækkerne

Projektleder i Realdania Astrid Bruus Thomsen siger: ”Med konkurrencen i Farum har vi fået rejst diskussionen om, hvordan vi kan bo og bygge tættere og samtidig skabe en bæredygtig forstad. Vinderforslaget kommer med et nytænkende bud på, hvordan vi kan bygge videre på kvaliteterne i det nære boligliv i grønne omgivelser, der leves i forstaden. Planen lægger op til en udvikling som netop tager udgangspunkt i de værdier forstaden allerede har, og den søger at fastholde og udvikle værdierne med respekt for det liv, der leves i forstaden – og ikke at gøre de inde bykerners byliv til det eneste forbillede."

Baggrund

’Farum i udvikling’ blev skudt i gang den 24. juni 2011. Formålet er at få en helhedsplan for midtbyen med vægt på mere byliv og sammenhæng på tværs af byen, nye anvendelser af Bybækgrunden og en styrkelse af Farum Midtpunkt. Arkitektkonkurrencen er én af i alt seks konkurrencer i Realdanias initiativ ’Fremtidens Forstæder’. 

Læs mere om Realdanias initiativ ”Fremtidens Forstæder” på: www.forstaden.dk

Pressemeddelelsen er udsendt af Furesø Kommune.