x

De første tegninger af Fremtidens MCH er på plads

Pressemeddelelse 19. december 2016

Et team med C.C. Contractor som totalentreprenør har vundet udbudskonkurrencen og påbegynder nu opgraderingen af MCH Messecenter Herning

En gennemgribende fysisk forandring venter i MCH Messecenter Herning. En vinder af konkurrencen om at opdatere området er nu fundet.

Gennem de seneste måneder har Realdania, Herning Kommune og MCH A/S gennemført totalentrepriseudbuddet ”Ny Helhed - Ny Oplevelse, Transformation af MCH Messecenter Herning”, hvor i alt fire teams bestående af entreprenører, arkitekter, landskabsarkitekter og ingeniører har deltaget.

Vinderprojekt styrker sammenhængskraften

Bedømmelseskomiteen bestod af repræsentanter fra de tre parter samt fagdommere inden for arkitektur, landskabsarkitektur og gæsteoplevelse.  Komiteen valgte løsningen fra totalentreprenør C.C. Contractor, der arbejder sammen med Cubo Arkitekter, Landskabsarkitekt Schønherr og Midtconsult som ingeniør.

Fagdommer arkitekt Lars Steffensen fra Henning Larsen Architects siger om vinderprojektet:
- I udbuddet blev der søgt bud på realisering af de første etaper af Fremtidens MCH. Med nyt byggeri, opgradering af uderum samt en forbedring af det visuelle udtryk er det målet at skabe en ny sammenhængende gæsteoplevelse. Samtidig er målet at styrke den funktionelle og arkitektoniske sammenhæng i området. Det har været en spændende proces med kvalificerede deltagere, siger Lars Steffensen og begrunder den valgte løsning:

- Målet er til fulde opfyldt med vinderprojektet, der samtidig styrker sammenhængskraften i området. Vinderprojektet formår at lade arkitektur og funktionalitet mødes i et tæt samspil.

MCH fortsat dynamisk kraftcenter

Realdania støtter Fremtidens MCH med 150 mio. kr., der skal bidrage til at styrke helhedsgrebet omkring messecentret og skabe en stærkere forbindelse til Herning by.
- Efter års knopskydning, hvor MCH Messecenter Herning punktvis er vokset med nye bygninger og infrastruktur, er der behov for en bedre sammenhæng for hele området. Dét får vi med vinderprojektet, vi offentliggør i dag. Og vel at mærke en rigtig flot, og gennemtænkt helhedsplan, som jeg er sikker på vil være med til at fastholde MCH Messecenter Herning som et dynamisk kraftcenter i regionen, siger Anne Skovbro, filantropidirektør i Realdania.

Herning Kommune: Glæde over styrket MCH

Netop MCH’s rolle som kraftcenter er også central for Herning Kommune. Byrådet har derfor bevilliget 50 mio. kr. til Fremtidens MCH, som bruges til at opgradere de kommunalt ejede arealer omkring messecentret, så de passer ind i den nye arkitektoniske helhed.

- Messecentret har historisk været en stærk motor for Hernings udvikling, og med det vindende projekt åbner der sig helt nye muligheder for MCH og Herning Kommune. Vi har en klar strategi om at tiltrække store events, og vi har et langt bagkatalog af store og vellykkede begivenheder for både gæster og borgere i kommunen. Fremtidens MCH er med til at skabe endnu bedre rammer for flere events i fremtiden, siger Herning Kommunes borgmester Lars Krarup (V).

MCH ser frem til 2018

Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH, glæder sig over vinderprojektet og perspektiverne.

- For MCH er det helt centralt at vores kunder, gæster og samarbejdspartnere også i fremtiden får den bedst mulige oplevelse, når de besøger os. Det bidrager det vindende projekt i høj grad til. Vi er glade for at både Realdania og Herning Kommune er medspillere i denne udviklingsplan. Og tak til dommere og de fire deltagende teams for stort engagement i processen, siger Georg Sørensen.

- Nu glæder vi os til at præsentere Fremtidens MCH og de synlige forbedringer i 2018.

MCH forventer at første fase af byggeriet, omfattende primært ankomstområdet, kan påbegyndes i starten af 2017 og stå klart til bl.a. VM i Ishockey i maj 2018.
Umiddelbart efter VM vil fase 2 som bl.a. indeholder det landskabsarkitektoniske helhedsgreb blive påbegyndt, således at hele projektet vil kunne være afsluttet i foråret 2019.
Projektet finansieres med kr. 150 mio. kr. fra Realdania og kr. 50 mio. kr. fra Herning Kommune.

Fremtidens MCH indeholder blandt andet:

  • Ny ankomstbygning
  • Nye forbindelsesbygninger
  • Ny ankomstplads
  • Ny eventplads
  • Nye stiforbindelser
  • Nye p-pladser
  • Nyt landskabeligt helhedsgreb