x

Fuglsang kunstmuseum åbner i nye arkitektoniske omgivelser

Pressemeddelelse 21. januar 2008

Følgende pressemeddelelse er udsendt på vegne af Bygningsfonden: Den 25. januar 2008 bliver den nye bygning til Fuglsang Kunstmuseum ved Fuglsang Gods på Lolland indviet. Bygningen er tegnet af den anerkendte engelske arkitekt Tony Fretton og er tilpasset det gamle Herregårdsanlæg. Hendes Majestæt Dronningen vil foretage den officielle indvielse.

Som formand for Bygningsfonden, der er bygherre for den nye Bygning, udtaler fhv. Generaldirektør, Hans Jørgen Jensen, stor tilfredshed med, at byggeriet nu står færdigt: "Det markante arkitektoniske bygningsværk af Tony Fretton tilfører både Fuglsang Gods og dets omgivelser helt nye træk og perspektiver, ligesom bygningen udgør helt unikke rammer for samlingerne i Fuglsang Kunstmuseum, det tidligere Storstrøms Kunstmuseum". Samtidig glæder Hans Jørgen Jensen sig over, at Hendes Majestæt Dronningen, der er protektor for Det Classenske Fideicommis, vil overvære og foretage indvielsen.

Kunstmuseet, der er ét af de få bredt dækkende kunstmuseer i Region Sjælland, har nu helt nye muligheder for at markere sine aktiviteter og sin kvalitetsprægede fine samling i den danske og udenlandske kunstverden på en meget synlig måde.

Fuglsang repræsenterer noget helt særligt i form af muligheden for at samle kunst, musik og naturoplevelser på ét sted. Fuglsang Kunstmuseum, Fuglsangs historie, den musiske aktivitet ved Storstrøms Kammerensemble og Fuglsang Musikforening samt Fuglsang Parkhave og den enestående omgivende natur giver tilsammen mange muligheder for en unik oplevelse. Det nye kunstmuseum bliver et vigtigt kulturelt tilskud til området, ikke mindst i kraft af Tony Frettons bygning, der på en meget fin måde er tilpasset både kunsten og stedet.

Byggeriet af det nye kunstmuseum er støttet økonomisk af Realdania, det tidligere Storstrøms Amt, kommunerne på Lolland og Falster samt EU's Fond for Regional Udvikling. Fuglsang Gods, der ejes af Det Classenske Fideicommis, stiller desuden grunden til museet vederlagsfrit til rådighed. 

Yderligere oplysninger
Formand for Bygningsfonden, Fhv. Generaldirektør Hans Jørgen Jensen,
Tlf.: 4585 2307
Lene Vesten på Fuglsang Kunstmuseum: Tlf.: 5478 1414 / lv@fuglsangkunstmuseum.dk