x

Bornholmsk hotel får kongelig åbning

Pressemeddelelse 26. marts 2015

Kronprins Frederik forestår åbningen af hotel- og konferencecentret Green Solution House, der sprænger rammerne for, hvad der tidligere er set på miljøområdet.

Åbningen af det bornholmske hotel- og konferencecenter Green Solution House har været imødeset længe, og nu er det sikkert og vidst: Et af verdens mest fremsynede grønne byggerier slår dørene op torsdag den 23. april 2015, og åbningen får kongelig deltagelse, idet Hans Kongelige Højhed Kronprinsen forestår den officielle indvielse. En ganske særlig dag for personerne bag byggeriet, der bryder de fleste standarder, hvad angår miljøvenlighed og bæredygtighed.

"Det er en fantastisk fornemmelse, at vi nu kan åbne dørene for vores lille grønne hjertebarn. Green Solution House er et meget specielt byggeri i den forstand, at vi ikke er gået på kompromis i forhold til miljøvenlighed, bæredygtighed og genanvendelighed af de anvendte materialer. Det har skabt et hus, som i høj grad sprænger rammerne for grønt byggeri. At kronprinsen har indvilliget i at deltage i åbningen er vi rigtig stolte over, og vi glæder os til dagen," siger Trine Richter, der er direktør i Green Solution House.

Green Solution House er skitseret af arkitektfirmaet 3XN, ligesom Realdania har bidraget til etableringen af huset med henblik på, at dette skal fungere som et eksperimentarium og udstillingsvindue for de nyeste teknologier inden for miljøområdet. Ligeledes er det muligt at benytte hotellet som en grøn og afslappende oase, hvor gæster i hotellets såkaldte smarts rooms har mulighed for at designe deres eget indeklima, fordi det via en tablet på hotelværelset er muligt at overvåge og optimere komforten i form af eksempelvis lys, varme, luft og vand.

Derudover indeholder hotel- og konferencecentret et væld af miljøvenlige løsninger. Eksempelvis reducerer tæpperne på hotelværelserne  støvpartiklerne i luften, ligesom affald er elimineret som begreb, idet skrald og madspild bliver omdannet til varme, elektricitet og gødning. Ligeledes er de gamle betonværn på altanerne  erstattet af glas med transparente solceller, som leverer strøm til hotellet.

Inden den officielle åbning får bornholmere mulighed for at få et smugkig i Green Solution House. Det sker onsdag den 8. april.

 


Ovenstående pressemeddelelse er udsendt af Green Solution House.

Realdania har bidraget til etablering af Green Solution House med henblik på, at det skal være et demonstrationsprojekt for bæredygtige, avancerede teknologiske løsninger til byggesektoren. Realdanias støtte er konkret gået til følgende tre projekter: Dagslysoptimeret energiproducerende renovering, intelligent styring og visualisering af indeklima samt levende solafskærmning og biologisk vandrensning.

Green Solution House er et bæredygtigt hotel og konferencecenter beliggende i Rønne på Bornholm. Der er tale om et verdensførende og eksperimenterende byggeri, der fokuserer på blandt andet energioptimering, genanvendelse, økologi og æstetisk skønhed. Green Solution House er kommet til verden via en 85 millioner kroner renovering og udvidelse af det tidligere Hotel Ryttergården. Byggeriet er en del af Bornholms brandingprojekt Bright Green Island, der har som erklæret mål at gøre solskinsøen energimæssigt selvforsynende senest i 2025.

Green Solution House er skabt i samarbejde med 3XN arkitekter, GXN Innovation, Steenbergs Tegnestue, SLA, Rambøll, COWI, VELUX Gruppen, Autodesk, Weber, Isover, Ecophon og Gyproc. Green Solution House er etableret med støtte fra Carl Edvard Mogensens Fond, EU’s Regionalfond, Sparekassen Bornholms Fond, Bornholms Erhvervsfond, Bornholms Brand, Brødrene E., S. & A. Larsens Legat, Miljøstyrelsen og Realdania.